Cozmin Gusa si apropiatii sai, membri ai Initiativei 2003, au anuntat ieri ca si-au dat demisia din Biroul Permanent al Partidului Democrat. Deputatii Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu au decis sa renunte la functiile de conducere din
Cozmin Gusa si apropiatii sai, membri ai Initiativei 2003, au anuntat ieri ca si-au dat demisia din Biroul Permanent al Partidului Democrat. Deputatii Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu au decis sa renunte la functiile de conducere din PD, pentru a arata ca nu tin la functii, ci numai la principii, a declarat, intr-o conferinta de presa, Cozmin Gusa.
Cei patru au precizat ca au demisionat pentru a protesta astfel fata de pozitia adoptata in ultima perioada de BPN. Totusi, ei au hotarat sa ramana, din respect pentru ceilalti democrati care au avut incredere in ei, in PD.
Totodata, reunit ieri, Colegiul Director al Initiativei 2003 a constatat ca protocolul semnat cu PD pe 2004 a fost respectat de ambele parti, insa a decis ca modalitatea in care a fost aplicat in 2005, cand, de altfel, au avut loc si diferitele dispute ale lui Gusa cu conducerea PD, sa fie analizata intr-o sedinta viitoare. In plus, desi a negat intentia de a transforma Initiativa 2003 in partid, liderul democrat a anuntat ca s-a decis infiintarea de filiale ale organizatiei in fiecare judet.
Cei trei si-au exprimat intentia de a sustine in continuare Guvernul Tariceanu in Parlament, insa numai daca proiectele legislative ale acestuia respecta principiile protocolului semnat de Initiativa 2003 cu PD.
Comentand gestul lui Gusa, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat ca a luat act de aceasta decizie si a adaugat, malitios, ca se intreaba daca nu cumva tot raul este spre bine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.