Din pacate, analistii au avut dreptate. Cota unica de 16%, prezentata ca o binefacere pentru populatie, se transforma intr-un chin. Culmea, ceea ce se anunta a fi o relaxare fiscala devine o inasprire, iar o guvernare cu tenta liberala loveste exact
Din pacate, analistii au avut dreptate. Cota unica de 16%, prezentata ca o binefacere pentru populatie, se transforma intr-un chin. Culmea, ceea ce se anunta a fi o relaxare fiscala devine o inasprire, iar o guvernare cu tenta liberala loveste exact in categoria dinamica a unei societati sanatoase prin inzecirea impozitelor pe dobanzile bancare si pe banii de la bursa, prin cresterea impozitului pe veniturile din chirii, prin dublarea impozitului pe microintreprinderi...
Nici salariatii nu se vor bucura prea mult de cele cateva sute de mii de lei in plus obtinute prin cota unica. Cand se vor pravali peste ei facturile la curent, la gaze, la lumina, la caldura si cand plinul de benzina le va lasa portofelul mai gol, acestia se vor intreba oare la ce s-o fi referit sloganul D.A. din campania electorala "sa traiti bine!"? Probabil doar la primele trei luni din 2005, ca de la 1 aprilie Dumnezeu cu mila! Realitatea traduce astfel sloganul de campanie: "Sa traiti bine pana in martie, ca dupa aia mai vedem noi...".
Cum a prezentat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu curba de sacrificiu care urmeaza? "Va trebui sa strangem ceva mai mult cureaua, din cauza unor cheltuieli ale fostei guvernari, care nu au fost cuprinse in bugetul pe acest an", a declarat ieri seful Executivului. I-auzi brau! Nimic nou sub soare. Parca placa asta cu "stransul curelei" ne-au mai pus-o si altii. si dupa aceea istoria i-a maturat definitiv de pe scena publica... Nici slagarul cu "dezastruoasa mostenire" nu-i nou si deja pe roman il lasa rece.
Ne-a mai anuntat primul-ministru ca in mandatul fostului cabinet, in principal in 2004, au fost inregistrate "serioase si grave derapaje" de la masurile convenite cu FMI. Al dracului Adrian Nastase! Ce bomba cu efect intarziat a lasat el la Palatul Victoria si care explodeaza acum sub fundul lui Tariceanu! si, totusi, e tare ciudat. N-am auzit ca FMI sa spuna asa ceva. N-am auzit decat de faptul ca oficialii de la Washington sunt ingrijorati de introducerea prea rapida si prea putin calculata a cotei unice... Hmm! Care o fi adevarul?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.