Grupul petrolier rus Iukos a anuntat ca nu va intenta proces, in Statele Unite, impotriva a cinci din cele sase banci care au avut legatura cu controversata licitatie pentru vanzarea Iugansk, principala sa unitate de productie, transmite Financial Ti
Grupul petrolier rus Iukos a anuntat ca nu va intenta proces, in Statele Unite, impotriva a cinci din cele sase banci care au avut legatura cu controversata licitatie pentru vanzarea Iugansk, principala sa unitate de productie, transmite Financial Times. Compania s-a declarat multumita ca bancile respective (ABN Amro, BNP Paribas, Calyon, JP Morgan Chase si Dresdner Kleinwort Wasserstein) nu au participat la vanzarea actiunilor detinute de Iukos la unitatea Iugansk si nu intentioneaza sa aiba vreo legatura cu alte proiecte ce implica activele Iukos. Cu toate acestea, compania rusa a precizat ca, daca vor aparea dovezi ca bancile respective au avut vreo legatura cu vanzarea principalei sale unitati de productie, nu va ezita sa le actioneze in justitie. Iukos nu ocoleste, insa, tribunalele americane, in conditiile in care intentioneaza sa dea in judecata partile implicate in vanzarea fortata a Iugansk, cerand daune de 20 de miliarde de dolari. Printre cei vizati se numra Gazprom, Gazpromneft, Rosneft, Baikal Finance si chiar Federatia Rusa.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.