In luna ianuarie 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat incasari de peste 216 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei.
"Aceste rezultate reprezinta o premisa favorabila a indeplinirii
In luna ianuarie 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat incasari de peste 216 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei.
"Aceste rezultate reprezinta o premisa favorabila a indeplinirii obiectivelor AVAS", considera institutia. Rezultatele pe care si le-a propus AVAS in acest an cuprind indeplinirea angajamentului bugetar in valoare de 2.571 de miliarde de lei, in care intra incasari de 1.050 de miliarde de lei din valorificarea activelor bancare si a creantelor comerciale, incasari din valorificarea creantelor de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) de 21 de miliarde de lei si 1.500 de miliarde, rezultat al incasarilor din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
"Pentru realizarea acestui volum de incasari alocat, cu mult peste posibilitatile reale de valorificare, s-au dispus o serie de masuri menite sa determine atat lichiditate imediata cat si venituri indirecte capabile sa genereze in anul 2005 unitati potentiale de lichiditate, care sa acopere in principal nivelul previzionat de 1.500 de miliarde de lei din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", precizeaza AVAS.
Conform institutiei, realizarea integrala a bugetului pe anul 2005 va determina varsaminte catre bugetul statului si unele fonduri speciale de 94,4 la suta din volumul total al incasarilor.
Astfel, peste 956 de miliarde de lei vor fi transferate catre trezoreria statului, in contul diminuarii datoriei publice interne, peste 20 de miliarde de lei vor fi varsate la fondul de risc al MFP, iar alte 1.450 de miliarde de lei vor intra la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
Preluarea in luna decembrie 2004 a creantelor comerciale aferente Societatii Comerciale Electrica Moldova si Oltenia asupra a peste 1.800 debitori, a creat platforma valorificarii unui volum de 1.361 de miliarde de lei, din care in luna ianuarie 2005 incasarile s-au ridicat la un nivel de peste 100 de miliarde de lei, iar pentru un numar de 210 debitori au fost valorificate integral creantele comerciale preluate de AVAS in luna decembrie, anunta institutia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.