Presedintele-director general al TVR, Valentin Nicolau, a prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte extraordinare, demisia pe care o inainteaza Parlamenului ''incepand cu data la care presedintele Romaniei va promulga noua lege de organizare si func
Presedintele-director general al TVR, Valentin Nicolau, a prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte extraordinare, demisia pe care o inainteaza Parlamenului ''incepand cu data la care presedintele Romaniei va promulga noua lege de organizare si functionarea SRTv, lege care trebuie sa fie conforma cu modelul european privind televiziunile publice si complet depolitizata.''
Valentin Nicolau a precizat ca: ''Pentru mine TVR nu a fost si nici nu este o functie, un scaun de sef. E marea provocare careia am vrut sa-i raspund. Si voi reusi. Am insa nevoie de ajutorul presei, al societatii civile si al acelor politicieni care nu vad in TVR doar un instrument cu care pot manipula si cu care se pot infatisa lumii altfel decat sunt. Pana in acest moment, TVR a pierdut toate bataliile cu politicienii. Acum avem sansa ca impreuna sa castigam prima victorie", a declarat Nicolau.
In cadrul aceleiasi intalniri cu presa, Valentin Nicolau a adresat si o scrisoare deschisa care prezinta proiectul de reformare a TVR si etapele parcurse, insotita de urmatoarele motivari:
''Cu un dram de profesionalism, politicienii aflati in deal sau in vale, rasufland usurati, m-ar putea vedea plecat si in doua, trei saptamani. Iar eu nu voi avea o satisfactie mai mare decat aceea de a-mi vedea proiectul complet implinit. Oricand ar veni momentul acestei plecari, las televiziunea intr-o situatie economica de exceptie.
La sfarsitul anului 2004, profitul net inregistrat este de peste 10% din cifra de afaceri. Si nici o datorie. La condei nu voi renunta. Puterea cuvantului nu poate fi reprimata nici de cel mai prezidentiabil formol'', a subliniat directorul TVR, neuitand sa mentioneze ca piesele sale fac furori la Teatrul Nottara.
Referitor la salariul fabulos pe care il detine in ograda TVR, si care, dupa cate se pare, s-ar ridica la suma de 107 milioane, Valentin Nicolau a tinut sa precizeze: ''Am fost fortat de Consiliul de Administratie sa-l primesc. Eu m-as fi multumit si cu 20 de milioane''.
Nicolau a negat existenta unui fir rosu intre televiziune si Palatul Cotroceni.
''Din 2002 de cand am venit la conducerea TVR nu am vorbit la telefon cu presedintele Iliescu decat de 5 ori, de trei ori am sunat eu si de doua ori presedintele''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.