Petrom a scazut preturile la principalii carburanti comercializati in benzinariile proprii cu sume intre 100 si 600 de lei. Noile preturi, reduse pentru a doua oara in doua saptamani, se aliniaza la cotatiile internationale actuale ale produselor pet
Petrom a scazut preturile la principalii carburanti comercializati in benzinariile proprii cu sume intre 100 si 600 de lei. Noile preturi, reduse pentru a doua oara in doua saptamani, se aliniaza la cotatiile internationale actuale ale produselor petroliere, dar sunt influentate si de mediul concurential local, se arata intr-un comunicat al SNP.
Asadar, pretul la pompa pentru un litru de benzina Eco Premium a scazut cu 600 de lei, pana la 29.800 lei, iar litrul de benzina Euro Premium costa cu 400 de lei mai putin, adica 29.500 lei.
Super Euro Diesel s-a ieftinit la statiile Petrom cu 100 de lei, pana la 26.800 lei pe litru, iar Premium fara plumb costa 29.500 lei, cu 400 de lei mai putin.
Pretul benzinei Euro Diesel a ramas nemodificat, la 27.500 lei. Singurul care s-a scumpit a fost gazul lichefiat, care costa cu 1.200 lei mai mult, adica 17.700 lei.
SNP a mai redus preturile carburantilor, la data de 22 ianuarie, decizia venind dupa ce Consiliul Concurentei a solicitat explicatii Petrom si celorlalte companii petroliere de pe piata care, fara sa anunte, au crescut simultan preturile la carburanti in primele zile ale anului cu pana la 800 lei pe litru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.