Ordonanta emisa in timpul Guvernului Adrian Nastase, care transforma in obligatiuni datoriile acumulate de Rompetrol - firma liderului PNL Dinu Patriciu -, a trecut ieri seara de plenul Camerei, dupa ce liberalii, democratii si pesedistii au votat co
Ordonanta emisa in timpul Guvernului Adrian Nastase, care transforma in obligatiuni datoriile acumulate de Rompetrol - firma liderului PNL Dinu Patriciu -, a trecut ieri seara de plenul Camerei, dupa ce liberalii, democratii si pesedistii au votat cot la cot actul normativ.
Majoritatea deputatilor a respins o propunere a PRM care ceruse amanarea dezbaterii documentului pana saptamana viitoare, cand pe ordinea de zi va fi inscrisa si o alta ordonanta controversata, cea care prevede suspendarea preluarii creantelor Rafo si Carom de catre AVAS.
Liderul grupului peremist din Camera, Lucian Bolcas, si-a motivat solicitarea prin faptul ca ambele texte legislative reglementeaza aceeasi chestiune, respectiv datoriile unor firme catre stat.
Impotriva acestei propuneri s-au pronuntat liberalii care, ajutati de voturile PSD si ale PD, au reusit sa respinga amanarea si sa faca adoptata ordonanta cu doar zece optiuni impotriva si sapte abtineri.
Reamintim ca actul normativ prevede transformarea in obligatiuni, preluate de catre Ministerul Finantelor, a celor 600 de milioane de dolari, datorii adunate de catre "Rompetrol Rafinare Constanta", cu posibilitatea rascumpararii acestora intr-un interval de sapte ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.