Reforma PSD s-a impotmolit in structura de conducere. Tema principala a Biroului Executiv de maine va fi cine si cum va conduce partidul. Liderii social-democrati se gandesc la formula potrivita pentru a le face loc si lui Iliescu, si lui Nastase la
Reforma PSD s-a impotmolit in structura de conducere. Tema principala a Biroului Executiv de maine va fi cine si cum va conduce partidul. Liderii social-democrati se gandesc la formula potrivita pentru a le face loc si lui Iliescu, si lui Nastase la sefia PSD.
De asemenea, o data cu trecerea in opozitie, pesedistii si-au dat seama ca echipa de conducere este prea stufoasa si cauta o varianta mai "supla" si mai eficienta.
Ieri, vicepresedintele PSD, Sorin Oprescu, a lansat o noua propunere de organizare a conducerii partidului. Structurile la acest nivel ar trebui sa functioneze potrivit "principiului acordeonului", sa fie restranse in perioada de opozitie si largite cand formatiunea se afla la putere.
Oprescu a aratat ca Delegatia Permanenta ar trebui sa aiba mai putini membri, la fel si Consiliul National. El a mai spus ca unele dintre propunerile privind noua structura de conducere a PSD se refera la ideea ca Delegatia Permanenta sa fie condusa fie de un presedinte, de vicepresedinti, fie de un presedinte si un singur vicepresedinte. Oprescu a precizat ca exista propunerea unei conduceri colegiale, astfel incat sa fie un Birou Politic National "care sa se intruneasca intr-o conducere colegiala de 11 oameni" si, ca in fiecare an, unul sa fie presedintele partidului. La randul sau, presedintele PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca sunt propuneri privind mentinerea aceleiasi scheme cu Delegatia Permanenta, Biroul Executiv Central, Consiliul National si Congres, dar si privind simplificarea structurilor de conducere, eliminand una dintre trepte, eventual de a transforma Consiliul National in Conferinta anuala.
Si Nastase a aratat ca sunt discutii si ca statutul este suficient de permisiv pentru a adapta structurile din punct de vedere numeric la situatia de partid de opozitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.