Politistii romani nu dispun de pregatirea necesara in tehnica reconstituirii accidentelor rutiere. Aceasta este parerea lui Rich Dowsett, un investigator american, sosit special la Bucuresti pentru ancheta in cazul mortii basistului Teo Peter. El a t
Politistii romani nu dispun de pregatirea necesara in tehnica reconstituirii accidentelor rutiere. Aceasta este parerea lui Rich Dowsett, un investigator american, sosit special la Bucuresti pentru ancheta in cazul mortii basistului Teo Peter. El a trebuit sa realizeze expertiza de care armata avea nevoie pentru a decide daca initiaza urmarirea penala impotriva puscasului marin. Autoritatile americane au incredere in investigatia din Romania, dar doresc si parerea unui anchetator independent, care "sa verifice daca metodologia romanilor este adecvata si daca rezultatele sunt de incredere". Dowsett a fost numit pentru a reconstitui accidentul din 4 decembrie, data fiind experienta lui indelungata si abilitatea de a folosi echipament informatic si de supraveghere sofisticat, care nu este disponibil in Romania sau in cadrul armatei SUA. Specialistul spune ca accidentul s-a datorat si neregulilor de semnalizare din intersectie, iar concentratia alcoolica redusa din sangele puscasului nu este suficienta pentru a declansa urmarirea penala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.