Intrucat Primaria Sectorului 1 nu a eliberat autorizatiile de constructie, din cauza unor cereri de revendicare, ANL a inceput lucrarile fara sa detina toate autorizatiile necesare, a spus Borbely.
El a precizat ca o persoana a obtinut in ins
Intrucat Primaria Sectorului 1 nu a eliberat autorizatiile de constructie, din cauza unor cereri de revendicare, ANL a inceput lucrarile fara sa detina toate autorizatiile necesare, a spus Borbely.
El a precizat ca o persoana a obtinut in instanta dreptul de proprietate asupra unui teren cu o suprafata de 2,5 hectare, situat pe amplasamentul proiectului, dar in situatii similare se afla si alte terenuri, care au o situatie juridica neclara.
Anul trecut, ANL a incheiat peste 500 de contracte de construire in cartierul Henri Coanda si alte peste 900 de contracte de mandat, etape premergatoare semnarii contractelor de credit cu o institutie bancara, obligandu-se sa finalizeze locuintele in termen de doi ani de la semnarea contractelor. "Vom chema cetatenii pentru a le explica situatia si dorim sa rezolvam problemele, mai ales pentru cei care au un contract de construire, situatie in care se gasesc 567 de persoane", a spus Borbely. El a subliniat insa ca bugetele pentru 2005 ale Consiliilor Locale din Bucuresti si Voluntari nu includ decat o mica parte din suma de 112 milioane de euro necesara realizarii utilitatilor aferente proiectului. Ministrul nu a precizat daca primele locuinte din acest proiect vor fi finalizate in 2005 sau in 2006.
Ministrul delegat a mai spus ca la baza schimbarii din functie a sefului ANL a stat si un proiect de reorganizare a Agentiei. "Vom analiza activitatea intregii conduceri a ANL si vom lua, probabil, si alte masuri, daca acestea se vor impune", a adaugat Borbely, subliniind ca reprezentantii ministerului au in vedere simplificarea procesului prin care pot fi contractate locuintele construite prin ANL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.