Dupa ce s-a retras in mod spectaculos din fostul partid de guvernamant si din functia de secretar general al PSD, Cozmin Gusa demonstreaza, inca o data, ca se simte mult mai bine in opozitie, indiferent cine se afla la putere. Dupa scandalul mediatic

Dupa ce s-a retras in mod spectaculos din fostul partid de guvernamant si din functia de secretar general al PSD, Cozmin Gusa demonstreaza, inca o data, ca se simte mult mai bine in opozitie, indiferent cine se afla la putere. Dupa scandalul mediatic declansat saptamana trecuta, prin scrisoarea deschisa semnata de tinerii democrati apropiati lui Gusa, prin care "i se solicita" acestuia sa candideze la presedintia partidului, presedintele Initiativei 2003 a deschis aceasta saptamana printr-un atac la adresa presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
Intr-un interviu acordat unui cotidian central, Gusa afirma ca asupra lui Traian Basescu se fac presiuni mari si ca are o informatie, neverificata inca, referitoare la "o fila noua in dosarul Ciuvica - Basescu, de care stie inclusiv Ion Iliescu". Conform lui Gusa, aceasta fila ar fi fost deja depusa si ar constitui motivul pentru care se exercita presiuni asupra sefului statului. Presiunile, considera Gusa, il vizeaza personal, sefului statului solicitandu-i-se sa renunte la unii oameni incomozi.

Boc nu exclude sanctionarea lui Gusa
Raspunsul oficialilor PD nu s-a lasat asteptat, presedintele democratilor, Emil Boc, unul dintre posibilii adversari ai lui Gusa la presedintia partidului, acuzandu-l pe acesta ca da dovada de "imaturitate politica" prin afirmatiile facute in ultima vreme si arata ca este in cautare de "publicitate cu orice pret".
"Cozmin Gusa cauta publicitate cu orice pret si apreciaza ca orice este legat de Traian Basescu il poate aduce in atentia publicului. Din pacate, nu face decat sa focalizeze din nou atentia de la dezbaterile cu adevarat importante pentru noi si anume actul de guvernare, castigarea Primariei Capitalei, indeplinirea promisiunilor din campanie", a declarat Boc.
Liderul democrat si-a exprimat totodata scepticismul cu privire la existenta documentului ce ar viza colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea.
"Daca ar fi existat un asemenea document, adversarii politici n-ar fi asteptat ca Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale pentru a-l arunca in dezbatere. Cu siguranta, adversarii politici nu ne-ar fi crutat", a spus Boc.
Liderul democrat nu a exclus posibilitatea sanctionarii lui Gusa, afirmand ca orice membru PD care "nu ramane in obiectivele partidului aflat la guvernare si cauta teme colaterale" risca sanctiunile prevazute de Statutul formatiunii, incepand cu aplicarea unui avertisment si mergand pana la ridicarea sprijinului politic si excluderea din partid.
"Cozmin Gusa trebuie sa inteleaga ca nu se mai afla in opozitie si nu mai este in cautare de subiecte pentru a fi in atentia publicului. Daca el crede ca folosind numele lui Traian Basescu isi poate face publicitate, se insala. Este o dovada de imaturitate politica", a conchis Boc.

Gusa a convocat conducerea Initiativei 2003
De altfel, ieri, circula zvonul, neconfirmat insa, al unei posibile demisii a lui Gusa din partid. Intamplator sau nu, oficialul democrat a decis convocarea, pentru astazi, a sedintei extraordinare a Consiliului Director al asociatiei Initiativa 2003, al carui presedinte este. Pe ordinea de zi a sedintei se afla, potrivit unui comunicat al asociatiei, analiza stadiului indeplinirii protocolului de colaborare incheiat cu Partidul Democrat in 2004 si analiza contextului politic actual din perspectiva obiectivelor asociatiei. Desi Gusa a infirmat posibilitatea parasirii partidului, in sedinta de ieri a Camerei, atat el cat si apropiatii sai, Aurelian Pavelescu, Roberta Anastase si Lavinia Sandru, au parasit bancile PD pentru a se aseza in ultimele randuri, acolo unde stau independentii. La inchiderea editiei, la Palatul Parlamentului, grupurile parlamentare ale PD din cele doua camere se reunisera pentru a analiza situatia creata in urma declaratiilor si atitudinii grupului Gusa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.