Fondul Monetar International (FMI) pregateste un raport privind posibilitatea vanzarii unei parti din rezerva sa de aur, intr-o incercare de a finanta anularea datoriilor tarilor sarace. Masura risca, insa, sa nelinisteasca pietele din cauza unei eve
Fondul Monetar International (FMI) pregateste un raport privind posibilitatea vanzarii unei parti din rezerva sa de aur, intr-o incercare de a finanta anularea datoriilor tarilor sarace. Masura risca, insa, sa nelinisteasca pietele din cauza unei eventuale scaderi a pretului metalului pretios, transmite Financial Times.
Ministrii de Finante din cadrul grupului G7, care s-au reunit la Londra, la sfarsitul saptamanii trecute, i-au solicitat lui Rodrigo Rato, directorul FMI, sa elaboreze unele propuneri pe care sa le prezinte membrilor Fondului, cu ocazia reuniunii din aprilie. Rezerva de 3.217 tone de aur a FMI este evaluata la aproape 8,5 miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro), aproape o cincime din valoarea pietei globale. Tarile sarace datoreaza FMI in jur de 11 miliarde de dolari. Cu toate acestea, mai multe membre ale grupului G7 se opun acestei masuri, printre care SUA si Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.