La minus 12 grade Celsius, sute de romani fara o slujba stau in fata sediului Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Bucuresti, in speranta ca vor fi luati in evidenta pentru a putea pleca in Spania sa munceasca din dorinta de a duce o viata ma
La minus 12 grade Celsius, sute de romani fara o slujba stau in fata sediului Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Bucuresti, in speranta ca vor fi luati in evidenta pentru a putea pleca in Spania sa munceasca din dorinta de a duce o viata mai buna si, in plus, auzind noile reglementari prin care cei ce au cel putin sase luni lucrate cu contract de munca in Spania vor putea sa intre in legalitate.
Unii dintre ei au mai fost plecati pentru o perioada de trei luni si vor sa se reintoarca, altii spera sa fie selectati macar de aceasta data, marturisind ca au participat si la alte preselectii.
Nemultumirile sunt si mai mari din partea unora care marturisesc ca li s-a comunicat din partea persoanelor competente ca azi nu vor putea sa intre la preselectie, deoarece intra numai cei instiintati prin posta, in cazul in care au avut bafta sa o primeasca, si nu si cei care nu au instiintarea asupra lor. Ca unele s-au mai ratacit. Din multimea mare care astepta, doar circa un sfert are instiintare.
Din discutiile cu persoanele care au mai fost la munca in Spania in urma unei preselectii, acestea ne-au declarat ca patronii angajatori nu pun conditia limitei de varsta la angajare, adica persoanele sa aiba sub 40 de ani, si ca aceasta limita ar veni numai din partea autoritatilor romane. "Am avut colegi columbieni de peste 50 de ani care munceau cu noi la plantat", ne-a marturisit o doamna din Arges.
Surprinzator, din marea multime, majoritatea sunt femei cu varsta peste 25 de ani, mame care sunt nevoite sa-si lase familia ca sa poata face fata nevoilor materiale. Mai grav, la Biroul de relatii cu clientii din sediul central al agentiei este pus un afis mare: "Nu se preiau dosare pentru agricultura". Intrebati ce vor face cei care nu ajung azi la rand sau din alte motive nu vor reusi sa intre, raspunsul a fost: "Vom dormi aici sau poate in Cismigiu si maine o luam de la inceput".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.