Piata de capital a intrat, in saptamana 31 ianuarie - 4 februarie, sub dominatia societatilor de investitii financiare, ale caror cotatii au atins noi maxime istorice aproape in fiecare sedinta de tranzactionare.
Dupa ce a depasit pragul psih
Piata de capital a intrat, in saptamana 31 ianuarie - 4 februarie, sub dominatia societatilor de investitii financiare, ale caror cotatii au atins noi maxime istorice aproape in fiecare sedinta de tranzactionare.
Dupa ce a depasit pragul psihologic de 27.000 de puncte, indicele BET-FI a scazut in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, cu 1,33 la suta, stabilizandu-se la 26.794,72 de puncte. Si ceilalti indici au avut o evolutie pozitiva, cu variatii zilnice de circa doua procente.
Corectia a aparut la sfarsitul saptamanii, cand BET s-a depreciat cu 0,49 la suta, iar BET-C cu 0,39 la suta.
Din punct de vedere al lichiditatii, Bursa nu a excelat nici in saptamana analizata, valoarea totala a tranzactiilor ridicandu-se la peste 2.045 miliarde de lei, in timp ce in perioada anterioara, schimburile au atins 2.189 miliarde de lei. La nivelul cotatiilor s-au impus, ca de obicei, companiile de la categoria a doua, pe fondul unei rulaj modest.
Cea mai semnificativa crestere a apartinut societatii Electroaparataj, de 15 la suta, ultima cotatie fiind de 6.200 lei pe actiune.
Chimopar a facut o figura buna, fiind unul dintre castigatorii saptamanii, cu o apreciere de 14,92 la suta in sedinta din 2 februarie, inchizand saptamana in scadere, la o cotatie de 25.000 de lei.
Artrom a dominat, la randul ei, doua sedinte de tranzactionare, apreciindu-se cu 14,90 la suta pana la 45.500 de lei.
In sedinta bursiera de vineri, SIF Muntenia a adus cel mai mare castig dintre toate societatile de investitii, cu un plus de 1,75 la suta pana la 8.700 lei. Piata SIF-urilor a cunoscut vineri o usoara corectie, investitorii incepand sa-si marcheze profitul.

"Foamea" de noi emitenti
Tranzactionarea in premiera pe piata de capital a actiunilor emise de un intermediar de tranzactii financiare, SSIF Broker Cluj-Napoca, a captat interesul jucatorilor de la Bursa.
Noua intrata la cota Bursei de Valori, listata cu simbolul BRK, a avut cel mai mare aport la valoarea totala a tranzactiilor sedintei bursiere de vinerea trecuta, cu un rulaj de peste121 miliarde de lei, aferent unui volum de peste 2,9 milioane de actiuni (peste 11 la suta din capitalul social). Titlurile SSIF Broker au inchis la o cotatie de 40.100 lei pe actiune, dupa ce au atins un maxim de 45.000 de lei, depasind, astfel, asteptarile lui Petru Prunea, presedintele SSIF Broker, care se astepta la un curs in jurul a 35.000 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.