Programata cu o saptamana inaintea Nationalelor si cu o luna inaintea Europenelor de la Madrid, cea de-a doua etapa a "Grand Prix-ului" intern, sponsorizat de Banca Italo-Romena - Gruppo Veneto Banca, competitie desfasurata in week-end in sala de atl
Programata cu o saptamana inaintea Nationalelor si cu o luna inaintea Europenelor de la Madrid, cea de-a doua etapa a "Grand Prix-ului" intern, sponsorizat de Banca Italo-Romena - Gruppo Veneto Banca, competitie desfasurata in week-end in sala de atletism din cadrul CSNB "Lia Manoliu", rezervata seniorilor, tineretului si juniorilor I, a reprezentat o buna verificare a potentialului de care dispunem la debutul acestui sezon indoor. Ca si acum sapte zile, mai multe nume grele nu au luat startul, absenta acestora fiind motivata prin unele accidentari intervenite in perioada anterioara sau prin prezenta la stagii de pregatire peste hotare. Chiar si in atari conditii, intrecerea s-a ridicat la un bun nivel tehnic. Un nou record national a reusit sa doboare juniorul Mihai Grasu (Dinamo), care a aruncat greutatea la 18,43 m, pentru ca timpul inregistrat de cadeta Angela Morosanu (LPS Iasi) la 60 m sa fie identic cu cel de la prima etapa (7,38), adica la numai o sutime de secunda de recordul tarii. Un talent de exceptie, Angela, care a facut parte din stafeta senioarelor de 4X400 m, medaliata cu bronz la Mondialele de anul trecut si clasata pe un onorant loc sase la JO, s-a impus si in cursa de 200 m, fiind cronometrata in 24,12. Calificata in finala olimpica de la lungime, inca la tineret, Adina Anton (CSM-PAB Arad), antrenata de mama ei, Doina, tehniciana care a stat la baza medaliei olimpice de argint obtinuta de Marian Oprea la triplusalt, si-a imbunatatit propria performanta personala cu o incercare care a masurat 6,65 m, castigand proba de saritura in lungime. In proba similara masculina, Bogdan Tudor (Steaua), aflat parca la a doua tinerete, s-a clasat pe prima pozitie cu 7,91 m, e drept in absenta lui Bogdan Tarus, aflat in Germania. O alta finalista de la Atena, Adelina Gavrila (CSM Braila), venita dupa o perioada mai lunga de recuperare dupa un traumatism la genunchi, a avut o evolutie buna la triplusalt, impunandu-se cu 14,40 m, fiind secondata de Mariana Solomon (SCM Bacau), cu 13,34 m. Cu toate ca a luat cursa de 1500 m de una singura, Elena Iagar (Steaua - fosta medaliata cu argint la Europenele indoor) a reusit sa castige lejer, fiind cronometrata in 4:09,66. Oana Pantelimon (Steaua) s-a impus la inaltime cu 1,90 m, ca si Cristina Grosu (CSM Craiova - 3000 m; 9:10,52) si Corina Dumbraveanu (CS Olimpic Craiova - 800 m; 2:04,82).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.