Localnici decedati din cauza frigului, mamici care nasc acasa sau in ambulante, masini
abandonate in zapada, zeci de drumuri judetene si nationale inchise, localitati izolate, ger de ''crapa pietrele''. Aceasta a fost situatia din ultimele do
Localnici decedati din cauza frigului, mamici care nasc acasa sau in ambulante, masini
abandonate in zapada, zeci de drumuri judetene si nationale inchise, localitati izolate, ger de ''crapa pietrele''. Aceasta a fost situatia din ultimele doua zile, indeosebi in judetele
din sud-estul tarii.
Echipajele de politie rutiera, jandarmii, militarii, localnicii, politistii, drumarii, reprezentantii autoritatilor locale si medicii au muncit cot la cot pentru a-i salva pe cei ramasi inzapeziti sau pe bolnavii aflati in stare critica pana la care Ambulantele nu au putut ajunge din cauza nametilor.
La solicitarea Spitalului de Urgenta Floreasca, o aeronava a Fortelor Aeriene Romane s-a deplasat pe ruta Bucuresti-Iasi-Cluj-Bucuresti, pentru a transporta un nou-nascut si o femeie in varsta de 63 de ani, aflati in stare critica. Micutul, in varsta de 16 zile, avand o malformatie cardiaca, a fost transportat la o clinica din Cluj-Napoca. Femeia, cu insuficienta respiratorie acuta, a fost adusa la un spital din Bucuresti.
In apropierea localitatii buzoiene Bradeanu, politistii si localnicii au gasit pe marginea unui drum judetean trei persoane in soc hipotermic. Acestea, impreuna cu o a patra persoana, care a plecat dupa ajutoare, se intorceau de la o pomana. Ele au primit ingrijiri medicale la dispensarul din localitate, insa o femeie de 47 de ani si un batran de 72 de ani au decedat. Politistii din localitate au stabilit ca doua dintre cele patru persoane erau date in urmarire locala.
Un alt barbat de 74 ani a fost gasit decedat in zapada, la intrarea in comuna buzoiana Podgoria.
In judetul Constanta, zeci de masini sunt abandonate in zapada, iar oamenii au fost cazati in scoli sau la localnici.
Trenurile de calatori pe relatia Bucuresti au circulat dublate de locomotive Diesel. In zona Negru-Voda, pe linia ferata s-au format ''tuneluri'' de zapada de pana la doi metri inaltime. Ambulantele, insotite de utilaje de deszapezire, au ajuns cu mare greutate la bolnavi, iar cateva femei gravide au nascut acasa.
O femeie insarcinata, din comuna constanteana Adamclisi, care trebuia supusa unei operatii cezariene, a fost transportata la Spitalul judetean Constanta cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Elicopterul a ramas in zona pentru a transporta bolnavii care au nevoie de dializa, precum si pentru alte urgente. Autostrada Soarelui, drumurile judetene si comunale si Canalul Sulina erau, ieri la pranz, inchise.
Aseara, caile de transport din judetele Bacau, Braila, Botosani, Buzau, Calarasi, Constanta, Ialomita, Iasi, Neamt, Tulcea si Vrancea erau blocate.
In noaptea de sambata spre duminica s-au inregistrat la Miercurea-Ciuc minus 28 de grade Celsius - temperatura aerului, in timp ce la sol au fost minus 31 de grade. La Toplita si Joseni termometrele au coborat pana la minus 25 de grade, iar la Odorheiu Secuiesc - minus 20 de grade.
In continuare, se vor inregistra temperaturi foarte scazute in toate regiunile tarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.