Maia Morgenstern si Victor Rebengiuc au fost desemnati cei mai buni actori romani de catre o serie de critici de film si jurnalisti care si-au exprimat preferintele asupra anului cinematografic 2004, la initiativa agentiei Champions si a distribuitor
Maia Morgenstern si Victor Rebengiuc au fost desemnati cei mai buni actori romani de catre o serie de critici de film si jurnalisti care si-au exprimat preferintele asupra anului cinematografic 2004, la initiativa agentiei Champions si a distribuitorului Independenta Film. Cele doua firme au realizat pe baza votului criticilor de specialitate si un top 10 al celor mai bune filme care au putut fi vazute in Romania anul trecut. Cele zece productii din acest top sunt prezentate, in perioada 4-20 februarie, la cinema Elvira Popescu, in cadrul Retrospectivei Filmelor Anului. De asemenea, criticii au fost invitati sa aleaga cel mai bun film romanesc din cele 12 premiere autohtone din 2004 (cele mai multe premiere anuale dupa 1989) si cel mai bun regizor roman. Castigatorii sunt "Niki Ardelean, colonel in rezerva" si regizorul acestui film, Lucian Pintilie. "A fost, intr-adevar, o placere sa lucrez la acest film, cu un Lucian Pintilie inspirat si o echipa de actori profesionisti", a spus, vineri seara, in deschiderea Retrospectivei, Victor Rebengiuc, interpretul rolului principal din "Niki Ardelean...". "Promit sa perseverez si sa dau ocazia publicului sa se mai gandeasca la mine", a adaugat actorul.
Maia Morgenstern s-a referit la comentariile din presa referitoare la presupusa ei nominalizare la Oscar. "Din pacate, dispozitia mea nu este cea mai buna. "Profit de ocazie" pentru a semnala un lucru care ma mahneste. Am incheiat un an care mi-a adus multe nominalizari si premii. M-am aflat in compania unor personalitati. Spaima mea e ca ne trezim din oamenii anului in banca acuzatilor. O vorba spune: daca nu-i paine, e bun si cozonacul. Daca nu e Oscar, e bun si ...", a spus cea considerata cea mai buna actrita romana din 2004 pentru rolul din "Patimile lui Hristos". (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.