Tiberiu Ghioane, fotbalistul roman de la Dinamo Kiev care a suferit saptamana trecuta un atac cerebral, se simtea ieri mult mai bine. Dupa analizele efectuate sambata, jucatorul a depasit teama si ieri a iesit la plimbare prin Faro, localitatea portu
Tiberiu Ghioane, fotbalistul roman de la Dinamo Kiev care a suferit saptamana trecuta un atac cerebral, se simtea ieri mult mai bine. Dupa analizele efectuate sambata, jucatorul a depasit teama si ieri a iesit la plimbare prin Faro, localitatea portugheza unde echipa ucraineana a efectuat un cantonament. "Am fost la biserica, dar nu vreau sa dau mai multe detalii. M-am rugat pentru mine, pentru familie si pentru cei care au fost alaturi de mine in aceste zile. Este ceva personal, ce tine de suflet", a declarat ieri Tiberiu Ghioane pentru Mediafax. Fotbalistul a mentionat ca se simte bine, dupa-amiaza intentionand sa plece, alaturi de coechipierii sai de la Dinamo Kiev, in Ucraina. "Ma simt foarte, foarte bine. Am iesit sa iau o gura de aer curat pentru ca am stat atatea zile la perfuzii si simteam nevoia. Astazi (n.r. ieri), pe la ora 17, voi pleca la Kiev impreuna cu echipa", a spus Ghioane. Fotbalistul o va avea alaturi de el in Ucraina pe sora sa, Mirela, cea care l-a sustinut in ultimele zile si in Portugalia. Sora lui Ghioane a avut probleme cu primirea vizei de Ucraina, insa acestea au fost rezolvate rapid prin interventia lui Igor Surkis, patronul lui Dinamo, care este unul dintre cei mai puternici oameni din Ucraina. De altfel, Surkis a fost extrem de activ inca de la internarea lui Ghioane saptamana trecuta. El a avut grija ca mijlocasul roman sa fie dus la o clinica privata, unde sa beneficieze de cele mai bune conditii, a platit biletele de avion pentru mama si sora jucatorului, chemate de urgenta din Romania, si i-a tinut la curent pe fanii lui Dinamo in legatura cu starea de sanatate a lui Ghioane, prin intermediul site-ului de internet al clubului.
Analize suplimentare la Lisabona
Dupa ce prognozele de la sfarsitul saptamanii trecute au fost extrem de sumbre, mergand pana la punerea sub semnul intrebarii supravietuirii lui Ghioane si, in cel mai fericit caz, incheierea carierei, in week end totul s-a clarificat. Jucatorul roman a fost transportat sambata la Lisabona pentru repetarea analizelor facute la Faro, rezultatul acestora fiind incurajator. Astfel, Mirela Ghioane a declarat la putin timp dupa ce Tiberiu a iesit din laboratoarele spitalului CFU ca fratele sau isi va relua antrenamentele in aproximativ doua saptamani. "Este un miracol. Pana acum am plans de durere, dar iata ca Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile si astazi plangem de fericire. Este totul perfect si fratele meu va juca iar fotbal", a spus sora lui Ghioane. La randul sau, coechipierul lui Ghioane la Dinamo Kiev, Florin Cernat, a declarat ca rezultatele analizelor au iesit bine si ca medicii i-au permis acestuia sa calatoreasca cu avionul. "Ne vom intoarce impreuna in Ucraina. Medicii i-au dat voie sa calatoreasca cu avionul si i-au spus mamei sale ca peste zece zile se poate antrena. Dupa atatea vesti proste, iata ca trebuie sa credem si in minuni. Mi-as dori ca Ghioane sa joace peste zece zile in Cupa UEFA, in meciurile cu Villarreal. Ne-ar fi de mare ajutor in lupta cu spaniolii", a spus Cernat. Conform medicilor portughezi care l-au ingrijit pe fotbalist in aceasta perioada, cheagul de sange care a creat toate problemele s-a retras dupa tratament, iar acum urmeaza o perioada de odihna si de continuare a medicatiei. Alaturi de Ghioane, la Lisabona s-a aflat si Raul Radoi, ambasadorul interimar al Romaniei in Portugalia, care a incercat sa-l sustina pe fotbalist. "Era in forma si optimist, iar din ce am inteles de la medici totul este in regula. E clar ca nu sunt probleme majore daca a putut calatori 500 de kilometri intr-o zi, in ambulanta", a spus ambasadorul roman. De altfel, imediat dupa incheierea tuturor analizelor, care au durat mai bine de doua ore, Ghioane a cerut insistent sa manance, intarziind plecarea spre Faro cu o jumatate de ora.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.