Sport Club Miercurea Ciuc a rasturnat miraculos situatia din primul meci al finalei Ligii Nationale de hochei pe gheata si a invins eterna rivala Steaua, vineri seara, in prelungiri, cu scorul de 5-4 (1-1, 0-3, 3-0, 1-0), dupa ce militarii au condus
Sport Club Miercurea Ciuc a rasturnat miraculos situatia din primul meci al finalei Ligii Nationale de hochei pe gheata si a invins eterna rivala Steaua, vineri seara, in prelungiri, cu scorul de 5-4 (1-1, 0-3, 3-0, 1-0), dupa ce militarii au condus cu 4-1! Dornici de revansa dupa infrangerea suferita in Cupa Romaniei, cand elevii antrenorului Gliga au cucerit trofeul gratie golului de aur, ciucanii au venit la patinoarul "Mihai Flamaropol" cu gandul de a opune o rezistenta serioasa, fapt concretizat si pe tabela de marcaj, care a indicat egalitatea dupa prima repriza: 1-1, prin golurile marcate de Adorjan si Goga. Sustinuti frenetic din tribune de peste 1500 de suporteri, printre care s-au numarat si componentii altor sectii din Ghencea, hocheistii militari au reusit o repriza secunda de vis si au marit diferenta la trei goluri, gratie reusitelor parafate de Adorjan, Nicolescu si Zabludovsky. Din pacate, insa, in ultima parte a jocului, ros-albastrii se relaxeaza prematur si permit oaspetilor sa recupereze rapid din handicap, prin Moldovan si Szocs, spre totala nemultumire a tehnicianului stelist, exasperat de ratarile elevilor sai. Si cand nimeni nu se mai astepta, Moldovan egaleaza si-i obliga pe arbitri sa apeleze la prelungiri. Cateva minute mai tarziu, Goga inscrie golul de aur si SC Miercurea Ciuc conduce in finala cu scorul general de 1-0.
"Am castigat o batalie, dar mai avem de jucat (n.n. - finala se disputa dupa sistemul cel mai bun din sapte meciuri)! Era important primul meci, mai ales din punct de vedere psihologic, pentru ca, nu se poate sti de cate intalniri este nevoie pentru castigarea titlului. Cred insa ca acum suntem favoriti", a afirmat antrenorul Gabor Prakab, in vreme ce capitanul echipei steliste, Ion Timaru, afirma suparat: "A fost o delasare inexplicabila din partea noastra. Am crezut ca la 4-1 meciul este castigat. E pacat, pentru ca am muncit mult pentru acest meci. Mai sunt sase meciuri si speram ca la Miercurea Ciuc sa intoarcem rezultatul si sa ne adjudecam victoria."
Suparat pe arbitrajul din finala Cupei Romaniei, principalul finantator al SC Miercurea Ciuc, Janos Kurko, s-a declarat multumit, de aceasta data, de prestatia arbitrilor. "A fost un arbitraj foarte bun si, chiar daca am fi pierdut, n-as fi avut nimic de comentat in privinta arbitrajului rus, care a fost extraordinar", a spus Kurko, adaugand ca echipa sa a demonstrat ca este mai bine pregatita fizic decat Steaua.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.