Ion Craciunescu, presedintele CCA, a declarat ieri pentru Mediafax, la revenirea de la un curs organizat de UEFA, ca arbitrii romani au fost acceptati sa conduca meciuri in campionatele straine. "Am discutat si aici, la acest curs, problema schimbulu
Ion Craciunescu, presedintele CCA, a declarat ieri pentru Mediafax, la revenirea de la un curs organizat de UEFA, ca arbitrii romani au fost acceptati sa conduca meciuri in campionatele straine. "Am discutat si aici, la acest curs, problema schimbului reciproc de arbitri, am punctat-o si, cu siguranta, se va indeplini. Cel mai mult ma bucur ca in urma discutiilor ne-au acceptat arbitri romani in respectivele campionate. Este un castig imens pentru arbitrajul romanesc. Cred ca este o sansa in plus de afirmare a lui Tudor, dar si a celorlalti romani care vor arbitra in strainatate", a declarat Craciunescu. Seful arbitrilor a mai spus ca "fluierasii" straini care vor conduce derby-uri din Divizia A provin din tari care nu au legatura cu coruptia. "Stiu tarile din care vor proveni arbitri, nu si numele celor care vor arbitra. E mai bine ca nu le stiu numele pentru ca iar se interpreta ca cine stie ce legaturi am, tinand cont ca traim intr-o lume a suspiciunii. UEFA va face delegarile", a mai spus presedintele CCA. Craciunescu spune ca schimbul de experienta este o buna ocazie pentru arbitrii romani de a se face cunoscuti in Europa, dar si de a fi "protejati de presiunea exercitata in Divizia A de anumiti factori". Craciunescu a subliniat ca la cursul din Franta s-a pus accent pe comportamentul nesportiv al jucatorilor si al oficialilor. "S-a prezentat o caseta de la un meci din campionatul german cu un jucator care a simulat si arbitrul l-a intrebat daca a fost faultat sau nu. Jucatorul a spus da, iar federatia l-a suspendat trei etape pentru inducerea in eroare a arbitrului. Este foarte interesanta maniera de abordare. Si la spanioli nu vedeti ce repede se ridica jucatorul, de frica sa nu ii fie interpretat gestul ca o simulare? La noi... ne place sa ne plimbam cu targa pe teren", a mentionat Craciunescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.