Jurnalista italiana Giuliana Sgrena a fost rapita in Irak, informeaza presa italiana, confirmata de surse ale politiei din Bagdad. Giuliana Sgrena, reporter al cotidianului Il Manifesto, a fost oprita si obligata sa coboare din masina, in timp ce se
Jurnalista italiana Giuliana Sgrena a fost rapita in Irak, informeaza presa italiana, confirmata de surse ale politiei din Bagdad. Giuliana Sgrena, reporter al cotidianului Il Manifesto, a fost oprita si obligata sa coboare din masina, in timp ce se deplasa in Bagdad. De la inceputul conflictului din Irak au fost rapiti, pe teritoriul acestei tari, mai multi cetateni italieni. Unul dintre acestia, jurnalistul Enzo Baldoni (56 de ani), a fost asasinat de Armata islamica, aminteste Rompres.
Si Franta este nelinistita in legatura cu disparitia, in urma cu o luna, a ziaristei Florence Aubenas, de la Liberation. Deputatii francezi au adresat, ieri, un apel la mobilizarea tuturor fortelor politice pentru obtinerea eliberarii imediate a ziaristei si a interpretului ei irakian, Hussein Hanoun Al-Saadi. Florence si Hussein au disparut, in conditii neelucidate pana in prezent in timp ce realizau un reportaj privind participarea femeilor irakiene la vot . (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.