Internationalul roman Tiberiu Ghioane, aflat cu echipa sa de club, Dinamo Kiev, intr-un turneu de pregatire in Portugalia, a suferit un atac cerebral, fiind internat de urgenta intr-o clinica privata din localitatea Faro. Conform primului diagnostic,
Internationalul roman Tiberiu Ghioane, aflat cu echipa sa de club, Dinamo Kiev, intr-un turneu de pregatire in Portugalia, a suferit un atac cerebral, fiind internat de urgenta intr-o clinica privata din localitatea Faro. Conform primului diagnostic, jucatorul de 23 de ani a suferit o microtromboza la nivel cerebral (astuparea unui vas sanguin cu un cheag de sange), insa investigatiile continua, iar un verdict va fi dat abia saptamana viitoare. Ghioane nu si-a pierdut cunostinta, putand vorbi la telefon cu medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, cel care a anuntat ca deocamdata nu se poate pronunta si ca are incredere in colegii sai portughezi. Anuntul ca Ghioane are probleme grave de sanatate a fost facut joi seara pe site-ul de internet al lui Dinamo Kiev, insa Victor Piturca, selectionerul Romaniei, a sustinut ieri ca mijlocasul este in spital de luni, cei doi tinand permanent legatura prin telefon. Joi seara, Ghioane a reusit cu greu sa se faca inteles in convorbirile pe care le-a purtat cu Pompiliu Popescu si cu prietenii din tara, dar ieri el se simtea deja mai bine. "De asta data, evident odihnit, Tibi a vorbit coerent si clar, impresia mea fiind ca starea lui se imbunatateste. Oricum, el va ramane in spitalul din Faro cateva zile dupa ce echipa se va intoarce in Ucraina, plecarea lui Dinamo Kiev fiind programata duminica. Alaturi de Tibi se afla mama si sora sa si de-abia luni sau marti ar trebui sa se incheie setul de investigatii la care este supus. Numai atunci se va putea vorbi despre un diagnostic definitiv", a declarat medicul Popescu, care a discutat cu Ghioane ieri la pranz. De altfel, medicii portughezi i-au sfatuit pe ucraineni sa nu-l urce pe jucatorul roman in avion, pentru ca presiunea atmosferica i-ar putea fi fatala acestuia. Florin Cernat, coechipierul lui Ghioane de la Dinamo Kiev, era ieri extrem de speriat. "E o situatie foarte urata, din cate am inteles eu are 50% sanse sa scape cu viata. I-a fost rau in ultimele zile, a delirat, iar de pe 29 ianuarie nu a mai facut antrenamente", a declarat Cernat.
Piturca nu l-a inlocuit in lot
Alaturi de fotbalist au ajuns joi si mama si sora acestuia, care vor ramane la Faro pana cand Ghioane va fi capabil sa revina la Kiev sau in tara. Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri ca nu va convoca un alt jucator la echipa nationala, care urmeaza sa se reuneasca luni la Bucuresti. "Timpul prea scurt care a ramas pana la decolarea spre Cipru ma pune in imposibilitatea de a convoca vreun jucator legitimat la cluburi de peste hotare. Totodata, din aceleasi considerente, nu doresc sa perturb pregatirile echipelor romanesti, care si-au facut calcule pentru aceasta perioada, calcule care ar fi afectate daca as chema vreun jucator in ultimul moment. Imi exprim regretul ca nu-l pot folosi pe Tibi, om pe care intentionam sa-l introduc titular in aceasta partida, si nu pot decat sa-i urez insanatosire grabnica, sperand sa ni se alature cat mai curand. De altfel, intuind ca ma voi confrunta cu unele probleme de lot, am si convocat initial 20 de jucatori. Acum, vom face deplasarea in Cipru cu doar 19 fotbalisti. E suficient", a declarat Piturca. Nationala Romaniei va intalni miercuri Slovacia, la Larnaca, intr-un meci amical, iar selectionerul anuntase ca Ghioane, revenit printre "tricolori" dupa demisia lui Iordanescu, urma sa fie titular.
Paul Enache: "Trebuie sa demonstreze din nou ca e puternic"
Paul Enache, managerul general al divizionarei C Tractorul Brasov, omul care l-a lansat pe Ghioane in fotbalul mare, a ramas blocat la auzul vestii ca cel considerat "copilul" sau are asemenea probleme. "Tibi este un caracter puternic. Nu este usor sa ajungi unul din primii zece fotbalisti ai echipei Dinamo Kiev, cand in lot sunt 40 de jucatori. Tibi a demonstrat ca este puternic. Mai trebuie sa demonstreze inca o data. L-am sunat imediat si am vorbit cu el, era in spital. Mi-a spus ca este obosit si ca nu are voie sa vorbeasca mai mult de un minut. I-am urat sanatate, sa dea Dumnezeu sa se faca bine! Stiu cat de greu ii este, pentru ca si eu am trecut prin aceeasi situatie. Am avut un accident similar si stiu despre ce este vorba", a spus oficialul brasovean. Enache a mentionat ca nu stie daca va ajunge in Portugalia pentru a-l vizita la spital. "Au mers acolo mama si sora lui. Sa vedem cum va decurge evolutia sanatatii lui in continuare, pentru ca in afara de medicii de acolo nu se poate pronunta nimeni. Intr-o asemenea situatie nu ai voie sa vorbesti cu nimeni, sa te enervezi, probabil ca acum va fi un repaos total pentru el. Tiberiu inseamna enorm pentru mine, sunt bulversat. Este dureros cand il stii de mic si stii cat a muncit, iar acum, dintr-o data, apare un eveniment ce efectiv te pune pe ganduri. Stai si te intrebi daca merita sa te tot sacrifici. Asta e viata!", a comentat Enache


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.