Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza, in perioada 07-11 februarie 2005, o actiune de introducere in banca de date a solicitantilor de locuri de munca in Germania pentru ocuparea unor locuri de munca sezoniere dar si pentru lucra
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza, in perioada 07-11 februarie 2005, o actiune de introducere in banca de date a solicitantilor de locuri de munca in Germania pentru ocuparea unor locuri de munca sezoniere dar si pentru lucratori oaspeti (18 luni). Persoanele interesate se pot prezenta, incepand cu ora 09.00, la sediul Oficiului din str. Valter Maracineanu, nr. 1-3, sect. 1, Bucuresti. La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba germana nivel bun si foarte bun (acestea urmand a fi testate in aceasta privinta). Pentru lucratorii oaspeti varsta maxima este de 40 de ani iar vechimea trebuie sa fie dovedita pe cartea de munca. De asemenea, mai este necesara diploma de calificare in urmatoarele domenii: asistente/asistenti medicali - absolventi ai unei scoli postliceale de specialitate cu durata de 3 ani si cu o vechime de minim 2 ani in activitate; vanzatoare pentru produse alimentare (comert cu amanuntul) - cu o vechime de minim 2 ani in activitate; agricultori - cu experienta profesionala, de cel putin 6 ani, dobandita prin conducerea unitatilor agricole proprii; gradinari (horticultori) - cu o vechime de minim 2 ani in activitate; ospatari - bune cunostinte de specialitate, cu o vechime de minim 2 ani in activitate; bucatari/bucatarese - bune cunostinte de specialitate, cu o vechime de minim 2 ani in activitate; receptioneri - cunostinte foarte bune de limba germana si engleza dar si operare calculator, cu o vechime de minim 2 ani in activitate; economisti si ospatari / bucatari care au activat in fast-food-uri - cu o vechime de minim 2 ani vechime in activitate. Pentru lucratori sezonieri se fac inscrieri pentru urmatoarele activitati: expozanti (contract pe o perioada de 9 luni) (activitatea pe care o vor desfasura este de montare/demontare carusel mobil pentru fast-food (conditii: cunosterea limbii germane nivel mediu; barbati cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 ani; carnet de conducere pentru camion; sa nu aiba rau de inaltime); domeniul agricol - maxim 40 ani, cu experienta profesionala de cel putin 2 ani, dobandita prin conducerea unitatilor agricole proprii; domeniul hotelier - maxim 40 ani, cu experienta profesionala de minim 2 ani, dovedita prin cartea de munca. Lista documentelor necesare inscrierii se poate consulta pe site-ul "www.omfm.ro" sau la sediul Oficiului. OMFM mai precizeaza ca nu se percep nici un fel de taxe sau comisioane. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.