Gica Hagi, cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, implineste astazi 40 de ani. "Regele" s-a nascut pe 5 februarie 1965, in comuna constanteana Sacele, si a inceput fotbalul la FC Farul. A debutat in Divizia A pentru echipa de pe Litoral
Gica Hagi, cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, implineste astazi 40 de ani. "Regele" s-a nascut pe 5 februarie 1965, in comuna constanteana Sacele, si a inceput fotbalul la FC Farul. A debutat in Divizia A pentru echipa de pe Litoral in 1982, iar un an mai tarziu a trecut la Sportul Studentesc, pentru care a jucat 108 meciuri, marcand 58 de goluri. Din 1986 trece la Steaua, pentru care debuteaza cu un gol in finala Supercupei Europei, iar din 1990 incepe periplul european: Real Madrid, Brescia, FC Barcelona si Galatasaray. A castigat trei titluri cu Steaua si patru cu Galatasaray, doua cupe ale Romaniei si doua ale Turciei, o Supercupa a Turciei, plus Cupa UEFA (cu Galatasaray) si Supercupa Europei (cu Steaua si cu Galatasaray). Echipa nationala a insemnat un capitol aparte pentru Hagi, care a adunat cele mai multe selectii, 125, cele mai multe goluri, 35, fiind capitan al echipei din 1990 si pana la meciul de retragere, de pe 24 aprilie 2001. A jucat la trei turnee finale de campionat mondial si trei de campionat european. Cariera de antrenor si-a inceput-o in 2002, la echipa nationala, fiind urmata de o experienta la Bursaspor, iar in prezent conduce pe Galatasaray. La cea de-a 40-a aniversare, ziarul ZIUA ii ureaza lui Gica Hagi "La multi ani!". (ZIUA-Sport)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.