Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, si omologul sau bulgar, Solomon Passy, au semnat ieri, la Ruse, Acordul de colaborare si asistenta reciproca privind activitatea Centrului European Interuniversitar romano-bulgar BRIE. Pr
Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, si omologul sau bulgar, Solomon Passy, au semnat ieri, la Ruse, Acordul de colaborare si asistenta reciproca privind activitatea Centrului European Interuniversitar romano-bulgar BRIE. Prin acest document, cele doua parti se obliga sa sustina activitatea BRIE, rezultat al colaborarii dintre Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea "Anghel Kancev" din Sofia. Centrul, care, de aproximativ patru ani, desfasoara deja o serie de programe, va pregati specialisti din intreaga Europa de Sud-Est in diferite domenii legate de integrarea europeana. In prezent se afla in curs de derulare un program cu finantare germana, pentru pregatirea magistratilor. In cadrul intalnirii bilaterale de la Ruse, Solomon Passy a apreciat ca, dupa semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana de catre Romania si Bulgaria, la 25 aprilie, si in conditiile mentinerii ritmului accelerat de reforme din ultimii trei-patru ani, ambele tari pot fi sigure ca vor deveni membre ale UE in acelasi timp, la 1 ianuarie 2007. Dupa cum a anuntat Solomon Passy, Comitetul reprezentantilor permanenti al Uniunii Europene (UE) a aprobat joi, in unanimitate, tratatele de aderare ale Bulgariei si Romaniei.
Manifestarea de la Ruse a fost precedata de o intalnire informala intre cei doi ministri de Externe, desfasurata pe malul stang al Dunarii, la Giurgiu. Mihai-Razvan Ungureanu si Solomon Passy au convenit ca dezvoltarea in continuare a bunelor relatii romano-bulgare trebuie sa se concentreze pe economie, infrastructura si colaborare transfrontaliera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.