Toate armele detinute de persoane aflate in Romania vor intra in evidenta Registrului National al Armelor, o baza de date operata de angajatii Serviciului "Arme, Munitii si Explozibil" din Inspectoratul General al Politiei, constituita prin ordin al
Toate armele detinute de persoane aflate in Romania vor intra in evidenta Registrului National al Armelor, o baza de date operata de angajatii Serviciului "Arme, Munitii si Explozibil" din Inspectoratul General al Politiei, constituita prin ordin al ministrului de Interne.
Conform Ordinului 389 din 19 octombrie 2004, emis de fostul ministru Marian Saniuta si publicat in Monitorul Oficial din 2 februarie, baza de date continand posesorii tuturor armelor si cantitatilor de munitii din Romania este finantata din fonduri ale ministerului de resort, dar si din fonduri europene.
Printre rolurile structurii nou-infiintate se numara emiterea, preschimbarea si anularea cartilor de identitate pentru arme, operarea de modificari in actele de identitate ale armelor sau cooperarea cu institutii similare europene sau chiar cu alte autoritati ale statului, carora le furnizeaza informatii solicitate.
Registrul National al Armelor va contine o evidenta a posesorilor de arme, a tuturor armelor letale si neletale existente in Romania, dar si a armurierilor, a poligoanelor sau a armelor disparute, date in urmarire, furate sau gasite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.