Grupul Royal Dutch/Shell, cea de-a doua mare companie petroliera europeana, a anuntat o noua scadere a rezervelor, pentru a cincea oara, si a precizat ca situatia este cauzata de faptul ca societatea nu a reusit sa gaseasca suficiente campuri petroli
Grupul Royal Dutch/Shell, cea de-a doua mare companie petroliera europeana, a anuntat o noua scadere a rezervelor, pentru a cincea oara, si a precizat ca situatia este cauzata de faptul ca societatea nu a reusit sa gaseasca suficiente campuri petroliere si de gaze naturale pentru a-si diversifica resursele, transmite Bloomberg.
Volumul rezervelor de titei pentru 2003 a fost estimat la 12,95 miliarde de barili, in scadere cu 1,4 miliarde de barili (sau 9,8 la suta). Evaluarea finala a indicat ca rezervele pentru acel an sunt cu o treime mai mici decat estimarile pentru 2002. Grupul se asteapta, de asemenea, ca rezervele pentru anul 2004 sa manifeste aceeasi tendinta descendenta. In urma anunturilor, valoarea actiunilor a scazut cu 1,5 la suta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.