O directiva europeana controversata, menita sa duca la deschiderea pietei europene a serviciilor, a fost obiectul unor atacuri virulente din partea Guvernului francez, relateaza EUobserver. Initiativa legislativa ar duce la eliminarea barierelor in a
O directiva europeana controversata, menita sa duca la deschiderea pietei europene a serviciilor, a fost obiectul unor atacuri virulente din partea Guvernului francez, relateaza EUobserver. Initiativa legislativa ar duce la eliminarea barierelor in arii precum sanatatea (parte a obiectivului european de a crea mai multe locuri de munca), iar elementul cel mai controversat este principiul "tarii de origine". Aceasta ar insemna ca societatile care opereaza in tari straine trebuie sa respecte normele din tara de origine. Acest aspect a generat temeri legate de scaderea standardelor de protectie sociala si a salariilor. Activitatea europeana a serviciilor este estimata la 60 la suta din PIB-ul european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.