Disputa dintre Oficiul pentru Migrarea Fortei de Munca Iasi (OMFM) si "Poli" Unirea pentru obtinerea permisului de munca al fotbalistului sarb Milos Bogdanovic a juns in instanta, la Judecatoria Iasi, informeaza Mediafax. La primul termen de judecata
Disputa dintre Oficiul pentru Migrarea Fortei de Munca Iasi (OMFM) si "Poli" Unirea pentru obtinerea permisului de munca al fotbalistului sarb Milos Bogdanovic a juns in instanta, la Judecatoria Iasi, informeaza Mediafax. La primul termen de judecata, OMFM Iasi a solicitat amanarea dosarului, deoarece nu au fost respectate conditiile de citare, fapt cu care judecatorii au fost de acord. O conditie a eliberarii permisului de munca pentru jucatorul sarb impusa de OMFM Iasi a fost ca reprezentantii clubului sa prezinte o copie legalizata si tradusa dupa Diploma de Bacalaureat a lui Bogdanovic. Reprezentantii lui "Poli" au considerat ca nu era necesar acest act, deoarece in exercitarea meseriei de fotbalist nu prezentau importanta studiile jucatorului, ci doar legitimatia emisa de LPF. Ulterior, in urma unui control efectuat de inspectorii OMFM Iasi, in luna octombrie a anului trecut, clubul a fost amendat cu 50 de milioane de lei pentru angajarea lui Bogdanovic ca fotbalist profesionist, fara a avea permis de munca. Presedintele gruparii iesene, Marius Stan, a facut o plangere impotriva procesului verbal de contraventie, cazul ajungand in instanta. Stan a solicitat exonerarea de la plata acestei sume si inlocuirea amenzii cu un avertisment, deoarece oficialii clubului au facut totul pentru a fi in legalitate. Stan a spus ca Bogdanovic a evoluat si la alte echipe din Romania, fara ca acestea sa aiba astfel de probleme. "Sunt multe necorelari intre legislatia muncii si Legea Sportului. Sunt convins ca judecatorii ne vor da castig de cauza. Suntem in curs de rezolvare a tuturor actelor solicitate de OMFM Iasi. Jucatorul va pleca in Serbia dupa terminarea cantonamentului de la Baile Felix, pentru a aduce Diploma de Bacalaureat, cazierul si celelalte acte solicitate de instanta", a declarat Stan. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.