Presedintele George Bush a dat asigurari Congresului si poporului american ca "natiunea este increzatoare si puternica" si a prezentat agenda sa pentru urmatorul an. In discursul despre starea natiunii, George Bush le-a cerut politicienilor sa depuna
Presedintele George Bush a dat asigurari Congresului si poporului american ca "natiunea este increzatoare si puternica" si a prezentat agenda sa pentru urmatorul an. In discursul despre starea natiunii, George Bush le-a cerut politicienilor sa depuna eforturi pentru "a construi o lume mai buna pentru copiii si nepotii lor".
In ceea ce priveste agenda internationala, George Bush a declarat ca "libertatea Irakului va face Statele Unite mai sigure pentru generatiile viitoare", iar recentele alegeri care au avut loc in aceasta tara schimba in bine situatia politica si reprezinta "inceputul unei noi faze a activitatii americane in zona".
George Bush a conditionat securitatea viitoare a Statelor Unite de evolutia libertatii, mai ales in Orientul Mijlociu. "Obiectivul existentei a doua state democratice, Israel si Palestina, care sa traiasca alaturi in pace poate fi indeplinit, iar Statele Unite vor contribui la realizarea acestuia", a precizat Bush. Pe plan intern, presedintele american a declarat ca Statele Unite au trei obligatii principale fata de generatiile viitoare: sa protejeze economia, sa transmita "valorile care sunt la baza unei societati democratice" si sa mentina securitatea tarii. In plus, presedintele si-a reiterat sprijinul pentru adoptarea unui amendament constitutional pentru protejarea institutiei sacre a casatoriei, care reprezinta baza societatii, si a precizat ca va colabora cu Congresul pentru a se asigura ca nu sunt creati embrioni umani pentru experimente sau pentru cresterea unor organe. Discursul lui Bush a fost intrerupt de aplauze de 66 de ori, presedintele fiind ovationat de 44 de ori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.