La doar cateva zile dupa ce Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus Torino, a anuntat ca gruparea italiana va cere FIFA ca Adrian Mutu sa poata juca in meciuri amicale pana la 18 mai, data la care ii expira suspendarea pentru dopaj, Federat
La doar cateva zile dupa ce Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus Torino, a anuntat ca gruparea italiana va cere FIFA ca Adrian Mutu sa poata juca in meciuri amicale pana la 18 mai, data la care ii expira suspendarea pentru dopaj, Federatia Engleza de Fotbal (FA) a replicat in forta si a solicitat forului mondial sa-l opreasca pe atacantul roman sa se antreneze cu noua sa echipa. "Mutu exploateaza o "portita" a suspendarii sale", a scris agentia "Sportinglife", care precizeaza: "FA a facut apel la FIFA pentru a-l opri pe jucatorul drogat Adrian Mutu sa se antreneze cu Juventus. Internationalul roman speculeaza o portita din regulament antrenandu-se cu italienii. Mutu se poate antrena fara probleme pe pamant strain, iar aceasta scapare i-a maniat pe sefii FA, care doresc ca FIFA sa ia masuri. Sanctiunea lui Mutu expira pe 18 mai, iar Juventus il vrea pregatit pentru ultimele doua meciuri ale sezonului in Serie A si, eventual, pentru finala UEFA Champions League de pe 25 mai". Conform deciziei FA, ratificata de FIFA in momentul suspendarii, Mutu nu are drept de joc pana la 18 mai si nu se poate antrena in Anglia. In schimb, "Briliantul" a primit acceptul FIFA de a se pregati in alta tara, el fiind deja prezent la antrenamentele lui Juventus, dupa ce a facut acest lucru si la Dinamo Bucuresti. Cotidianul "The Sun" a titrat: "FA furioasa pe Mutu!". "FA a deschis un nou caz impotriva lui Mutu pentru a-l opri din incercarea de a specula o scapare a regulamentelor. Lui Mutu ii este interzis sa se antreneze sau sa joace in Anglia, dupa ce a fost suspendat sapte luni. Aceasta sanctiune nu este valabila pe pamant strain, unde romanul se poate antrena liber", a precizat "The Sun". Chelsea i-a reziliat contractul lui Mutu dupa ce acesta a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Ulterior, FA l-a suspendat pe atacantul roman pe o perioada de sapte luni. Mutu a facut apel la FA pentru concediere ilegala, insa, dupa ce si-a retras plangerea, forul englez i-a eliberat certificatul international de transfer, fiind achizitionat de Juventus.
Spectator la Juventus - Sampdoria
Agentia "Calciomercato" a scris ca singurul motiv de sarbatoare la meciul Juventus Torino - Sampdoria, scor 0-1, din etapa a 22-a a campionatului, a fost prezenta in tribune a lui Adrian Mutu, aplaudat la scena deschisa de suporterii torinezi. "L-au sarbatorit pe Mutu", a scris "Calciomercato", care a notat ca Mutu si-a continuat aventura la Juventus. "Dupa antrenamentul de dimineata, Mutu a fost miercuri seara in tribune pentru a vedea meciul cu Sampdoria. Mutu a dat autografe si a fost aplaudat de suporteri", a notat sursa citata. Atacantul roman a semnat pentru cinci sezoane cu Juventus, unde a ajuns dupa o trecere de cateva zile, doar in acte insa, din motive regulamentare, la Livorno. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.