Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat, ieri, ca va contracta imprumuturi in valoare de 50 de miliarde de euro in acest an pentru a putea creste nivelul creditelor acordate tarilor care au aderat recent la Uniunea Europeana (UE), transmite Med
Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat, ieri, ca va contracta imprumuturi in valoare de 50 de miliarde de euro in acest an pentru a putea creste nivelul creditelor acordate tarilor care au aderat recent la Uniunea Europeana (UE), transmite Mediafax.
Potrivit presedintelui BEI, Phillipe Maystadt, atentia bancii se va orienta, in acest an, si in directia tarilor candidate la UE - Romania, Bulgaria, Croatia si Turcia - si a fostelor colonii ale statelor membre UE din Africa, Pacific, regiunea mediteraneana si Caraibe.
Maystadt a mai aratat ca BEI tinteste sa majoreze, in acest an, nivelul imprumuturilor pe care le acorda, de la 43 de miliarde de euro la 45 miliarde de euro.
In plus, presedintele bancii de investitii a aratat ca va cere permisiunea UE de a accepta un grad de risc mai mare al investitiilor in proiecte de tehnologie si inovatie.
BEI, detinuta de cele 25 de state membre ale UE, contracteaza imprumuturi cu dobanzi avantajoase, datorita ratingului de credit AAA primit din partea societatilor de evaluare Moody's si Standar&Poor's. Banca foloseste aceste fonduri pentru a investi in proiecte considerate prioritare de catre UE, precum cele din domeniul transportului, al protectiei mediului si al cercetarii si dezvoltarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.