Gratie unei recente hotarari de Guvern, Regia Autonoma pentru Administrarea Patrimoniului si Protocolului de Stat va avea posibilitatea sa vanda activele societatii comerciale la care este actionar catre titularii contractelor de gestiune, inchiriere
Gratie unei recente hotarari de Guvern, Regia Autonoma pentru Administrarea Patrimoniului si Protocolului de Stat va avea posibilitatea sa vanda activele societatii comerciale la care este actionar catre titularii contractelor de gestiune, inchiriere sau asociere, daca acestia au investit mai mult de 15 la suta din valoarea activelor. Conform prevederilor actului normativ, informeaza Mediafax, daca clauza investitionala este respectata, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, reprezentantii RA-APPS vor scadea din pretul solicitat valoarea investitiilor realizate, pe baza unui raport de evaluare acceptat de parti. Instrainarea activelor poate fi facuta fie prin vanzare, fie prin contract de leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare, prin negociere directa cu locatarii sau asociatii. Totodata hotararea de Guvern confera Consiliului de Administratie dreptul de a-si mandata reprezentantii in AGA sa aprobe infiintarea de societati comerciale in colaborare cu persoanele fizice sau cu alte persoane juridice romane ori straine. De asemenea, subliniaza Mediafax, reprezentantii RA-APPS vor avea si dreptul de a aproba vanzarea unei parti sau a intregului pachet de actiuni detinute la societatile comerciale la care regia este actionar in numele statului, prin una din metodele legale in vigoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.