Sefii de organizatii judetene ale PSD au luat drumul Bucurestiului de doua ori, in numai doua saptamani. Iliescu si Nastase au chemat ieri, din nou, la centru oamenii din teritoriu pentru a vedea daca acestia si-au insusit "ideile partidului".
Sefii de organizatii judetene ale PSD au luat drumul Bucurestiului de doua ori, in numai doua saptamani. Iliescu si Nastase au chemat ieri, din nou, la centru oamenii din teritoriu pentru a vedea daca acestia si-au insusit "ideile partidului".
"Au venit cu ideile lor si au plecat cu ideile noastre. Acest lucru dovedeste forta de persuasiune a partidului", declara la jumatatea lui ianuarie, dupa prima intalnire cu sefii de organizatii, Adrian Nastase. Liderii PSD incearca sa-si convinga colegii ca, deocamdata, politica pasilor marunti este cea mai eficienta si ca solutii de genul "ori Nastase, ori Iliescu, ori nici unul" nu sunt la fel de eficiente precum "si Iliescu, si Nastase". Totusi, in ultima perioada pesedistii au lucrat intens la o formula de compromis. PSD va avea o conducere colegiala, prim-planul fiind adjudecat de Ion Iliescu si Adrian Nastase, secondati de vicepresedinti reprezentand toate curentele din partid. "Fiti convinsi ca vom avea o formula de conducere in echipa, nu numai doi oameni, ci mult mai multi, care trebuie sa se angajeze foarte serios in modernizarea partidului si in pregatirea lui pentru viitoarele confruntari", a explicat, ieri, presedintele PSD. Pana si Ioan Rus, sustinator al reformei profunde si radicale a PSD, pare a-si fi indulcit tonul in ultimele doua saptamani. "Vreau sa depasim dilema Iliescu-Nastase si sa discutam despre principii. Avem deja colegi pozitionati, care il sustin pe Ion Iliescu. Eu inca nu mi-am format un punct de vedere suta la suta", a declarat ieri liderul de la Cluj. El sustine ca, dincolo de un punct de vedere al sau sau al altor colegi, Congresul va decide cu ce viteza va merge PSD.
"Daca vrem sa mergem cu a cincea, cu a patra. Daca majoritatea decide sa mergem cu a treia, mergem cu a treia, care este problema? Este un principiu. Daca Congresul va decide ca structura viitoarei conduceri a PSD va fi una colegiala sau in tandem, asta e. Minoritatea trebuie sa se supuna deciziei majoritatii. In cazul lui Iliescu si Nastase, diferenta de viteza va fi cea dintre 35 si 45 de ani", a afirmat Ioan Rus, facand aluzie la "varstele" pe care cei doi considera ca le au pentru a lucra la reformarea PSD. Ioan Rus exclude insa ca la Congres sa nu se adopte nici una dintre prevederile documentului "Reforma profunda a PSD", pe motiv ca "ar insemna ca noi am fost irationali cand am scris acele lucruri, ca nu stim nimic despre partid".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.