Aproape jumatate din numarul tranzactiilor cu carduri VISA efectuate in Romania, in luna decembrie, au reprezentat plati la comercianti, valoarea operatiunilor fara numerar ridicandu-se la 13,7 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al compan
Aproape jumatate din numarul tranzactiilor cu carduri VISA efectuate in Romania, in luna decembrie, au reprezentat plati la comercianti, valoarea operatiunilor fara numerar ridicandu-se la 13,7 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al companiei Visa remis, ieri, agentiei Mediafax.
In ultima luna a anului trecut, romanii au tranzactionat pe cardurile Visa aproximativ 33,37 milioane de dolari, in crestere cu 86% fata de 2003. Din aceasta valoare, peste 41% au fost plati directe la comercianti.
Potrivit datelor Visa, in zilele de 24 si 25 decembrie au fost cheltuite in spatiile comerciale peste 3 milioane de dolari, in timp ce in perioada Anului Nou (30-31 decembrie) au fost efectuate plati prin terminalele electronice de 2,3 milioane de dolari. In structura tipurilor de comercianti, supermarket-urile au fost preferate ca modalitate de plata pentru cumparaturile de Sarbatori - 4,6 milioane de dolari, in crestere cu 134%.
In aceste spatii de vanzare, a fost cheltuita mai mult de 34% din valoarea totala a tranzactiilor cu carduri Visa la comercianti.
Cheltuielile in magazinele alimentare, baruri, restaurante si fast food-uri au reprezentat 3,1% din totalul cheltuielilor cu cardurile Visa in luna decembrie a anului anterior.
Comparativ cu decembrie 2003, cresterea in cazul restaurantelor a fost de 72%, baruri - 187% si restaurante fast food - 328%. Romanii au mai cumparat cu cardurile Visa si mobila (355.745 dolari), cosmetice (355.488 dolari) si produse de telecomunicatii (325.269 dolari). "Detinatorii romani de carduri Visa incep sa-si foloseasca cardurile nu numai pentru cumparaturi mari, dar si pentru mancare, imbracaminte si petrecerea timpului liber, ceea ce este de fapt si practica obisnuita in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana", a spus Catalin Cretu, director pentru Romania si Bulgaria in cadrul Visa International.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.