Faptul ca fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu, este verificat pentru coruptie de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti pentru suma de bani primita de la Oana Petrovschi in urma unui concurs a generat o serie

Faptul ca fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu, este verificat pentru coruptie de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti pentru suma de bani primita de la Oana Petrovschi in urma unui concurs a generat o serie de reactii diverse si interesante in randul antrenorilor si fostilor sportivi. Daca fostul campion mondial la box, Mihai Leu, anunta cu o zi inainte ca si el a dat in timpul activitatii sportive 35 la suta din castiguri managerilor, si antrenorul atletei Mihaela Melinte, Teodor Agache, a confirmat acest lucru adaugand ca federatiile ar trebui sa realizeze un cadru legal pentru a nu mai fi probleme in viitor. In schimb, antrenorul federal de la FR Natatie, Gheorghe Perjaru, si presedintele FR de Haltere, Nicu Vlad, nu au vrut sa comenteze in nici un fel, ultimul spunand doar ca la haltere nu se iau bani in concursuri, cu exceptia celor mondiale si europene.
Teodor Agache, antrenorul campioanei mondiale, Mihaela Melinte, crede ca lipsa legislatiei a dus la situatia in care se afla, in momentul de fata, Octavian Belu. "Acest lucru se intampla peste tot in lume, numai ca este stipulat in lege. Este un castig normal pentru ca antrenorul nu e premiat decat la Campionatele Europene si Mondiale. In alte concursuri, sportivul poate castiga milioane de dolari, iar antrenorul sa traiasca in mizerie", a spus Agache, care considera ca Federatiile ar trebui sa se implice mai mult pentru a solutiona problemele de acest gen. "Chiar am discutat cu colegii mei in aceste zile si am spus ca ceea ce face Belu in momentul de fata ne va ajuta si pe noi. Din pacate, Romania a ramas in urma la acest capitol", a adaugat Agache.

Oana Petrovschi: Nu ma asteptam sa se ajunga aici
Gimnasta Oana Petrovschi, care a pornit procesul impotriva lui Octavian Belu, a spus, ieri, ca nu se astepta sa se ajunga asa departe in acest caz. "Nu credeam ca se va ajunge pana aici. Am vrut doar sa mi se faca dreptate. Dupa fiecare concurs stiam regula ca trebuie sa mergem sa dam 30 la suta din castiguri. Si nu a fost vorba de 3.000 de euro, asa cum s-a sustinut, ci de aproape 5.000. Eu stiu ca se practica demult asa ceva", a declarat Petrovschi, care a adaugat ca a fost supusa unei adevarate torturi cand a trebuit sa se antreneze, in ciuda durerilor la coloana.
Totodata, Oana Petrovschi a mentionat ca doreste schimbarea mentalitatii antrenorilor ce vor pregati pe viitor lotul feminin de gimnastica. "Vreau sa vina la lot un antrenor care sa vada gimnastele ca pe niste fiinte umane si nu ca pe o fabrica de bani", a spus Petrovschi.

Octavian Morariu: Nimeni nu e mai presus de lege
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a declarat dupa decizia Parchetului Tribunalului Bucuresti, care a hotarat sa faca verificari daca declaratiile lui Octavian Belu cu privire la primirea de bani de la gimnaste fac obiectul unui act de coruptie ca regreta acest lucru, dar ca Justitia trebuie sa-si faca datoria. "Regret ceea ce i se intampla acum lui Belu, dar consider ca nimeni nu e mai presus de lege si ca aceasta trebuie respectata. Nu e de competenta mea sa apreciez daca verificarile trebuie sa continue sau nu. Cred ca judecatorii si procurorii stiu cel mai bine ce au de facut", a precizat Morariu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.