Agentia de rating Fitch considera ca statele din Europa Centrala risca sa-si amane intrarea in zona euro, ca urmare a politicilor fiscale care vor fi adoptate de Guverne in urmatoarea perioada, cand vor avea loc alegeri generale, transmite agentia Re
Agentia de rating Fitch considera ca statele din Europa Centrala risca sa-si amane intrarea in zona euro, ca urmare a politicilor fiscale care vor fi adoptate de Guverne in urmatoarea perioada, cand vor avea loc alegeri generale, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.
David Heslam, analist pentru Fitch, a afirmat ca apropierea alegerilor generale, in Polonia in acest an, iar in Cehia, Ungaria si Slovacia in 2006, prezinta un risc substantial pentru procesul de reforma fiscala.
"Alegerile generale sunt un punct vulnerabil in politica de convergenta la euro. Este foarte posibil ca ritmul reformelor sa incetineasca, iar cheltuielile guvernamentale sa se majoreze. In viitorul apropiat, statele mentionate nu vor beneficia direct de implicatiile asupra ratingului pe care le presupune adoptarea euro", a declarat Heslam.
El a precizat ca statele din Europa Centrala nu vor putea adera la zona euro in acest deceniu, iar Cehia, Ungaria si Polonia risca o amanare peste acest moment.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.