"Cea mai competitiva economie a lumii, pana in 2010" devine un slogan ce ameninta credibilitatea oficialilor de la Bruxelles
José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), a stabilit un program economic mai apropiat mediului de afa
"Cea mai competitiva economie a lumii, pana in 2010" devine un slogan ce ameninta credibilitatea oficialilor de la Bruxelles
José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), a stabilit un program economic mai apropiat mediului de afaceri, orientat cu precadere asupra crearii de noi locuri de munca, asupra cercetarii si cresterii economice, relateaza Financial Times.
Obiectivele legate de politica sociala si mediu vor ocupa un loc secundar, in conditiile in care Barroso incearca sa convinga liderii europeni sa adopte si sa implementeze planuri nationale de crestere - cu ocazia summitului economic de la Bruxelles, de luna viitoare.
Intr-un interviu acordat Financial Times inaintea prezentarii programului economic, Barroso a creionat o agenda orientata pe cresterea competitivitatii, pe liberalizarea pietei unice a serviciilor si pe elaborarea unor reglementari doar acolo unde este cazul. Abordarea concentrata asupra locurilor de munca si a cresterii economice marcheaza o schimbare de viziune a Comisiei Europene, Executivul Uniunii. Predecesorii lui Barroso (inclusiv Jacques Delors si Jacques Santer) au solicitat intens o sporire a puterii Executivului european. Barroso a afirmat ca una dintre prioritati este largirea bazei de cercetare a Europei si ca CE va ajuta la crearea mai multor universitati de renume in Uniunea Europeana.
In ceea ce priveste mediul de afaceri, Barroso a promis ca va examina din nou o propunere legislativa ce vizeaza impunerea unor noi norme de mediu in industria chimica "pentru a evita crearea unor probleme inutile in ceea ce priveste competitivitatea".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.