Desi au tratat, in 2004, peste 100.000 de pacienti, 82 de cadre sanitare de la Ambulatoriul Spitalului Coltea risca sa ramana pe drumuri pentru ca directorul spitalului, prof. dr. Cristian Radu Popescu, doreste sa renunte la serviciile acestora pe mo
Desi au tratat, in 2004, peste 100.000 de pacienti, 82 de cadre sanitare de la Ambulatoriul Spitalului Coltea risca sa ramana pe drumuri pentru ca directorul spitalului, prof. dr. Cristian Radu Popescu, doreste sa renunte la serviciile acestora pe motiv de... ineficienta.
Speriati de aceasta perspectiva si banuind ca directorul unitatii intentioneaza sa creeze un alt ambulatoriu dupa ce va fi scapat de ei, medicii au inaintat un memoriu Ministerului Sanatatii, cerand clarificari.

Colectivul ambulatoriului respinge ideea privatizarii, inaintata de prof. dr. Cristian Radu Popescu, directorul spitalului, si sustine ca-si poate dovedi, cu acte, eficienta: ''Asiguram consultatii pentru pacientii care vin cu bilete de trimitere, pentru urgente si pentru pacientii internati in spital care au nevoie de examene de specialitate, fara corespondenta in spital. Situatia numarului de consultatii si servicii medicale raportate catre Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti in anul 2004 este: total consultatii - 105.959, servicii medicale - 148.940, total punctaj - 1.916.319''.
Prof. dr. Cristian Radu Popescu, directorul Spitalului Coltea si reprezentantul legal al ambulatoriului, i-a convocat, in data de 6 ianuarie a.c., la o sedinta pe medicii din ambulator, anuntandu-i de ''intentia sa de a renunta la serviciile medicale prestate in ambulator, si de a nu mai prelungi contractul acestei unitati cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS)." Consecinta logica a acestei decizii o reprezinta si intreruperea platii salariilor incepand cu luna ianuarie 2005. Popescu a explicat intentia sa prin aceea ca ''suma decontata pe serviciile medicale prestate in ambulator ar fi insuficienta pentru plata salariilor si a cheltuielilor de intretinere''. Ca o solutie de salvare a activitatii cadrelor medicale din ambulator, el a ''sugerat'' insa fiecarui medic de aici sa solicite ''trecerea in sistem de concesionare printr-o adresa pe care s-a oferit sa o conceapa si sa o trimita catre MS si CAS pentru a anunta dorinta cadrelor medicale din ambulator de a se privatiza''.
Colectivul de medici, asistenti medicali si personal auxiliar al Ambulatoriului Spitalului Coltea ''nu a dorit si nu doreste iesirea din actuala structura organizatorica''. Prin urmare, la data de 11 ianuarie a.c., au depus la MS un memoriu in care se arata ca ''intentia declarata verbal a prof. dr. Cristian Radu Popescu este aceea de a crea un alt ambulatoriu al spitalului dupa ce medicii care functioneaza, in prezent, in aceasta structura se vor privatiza''. In acelasi timp, cadrele medicale din ambulatoriu cer reprezentantilor MS sa ''aprecieze asupra legalitatii actiunii intreprinse de Cristian Radu Popescu de a concesiona cabinetele medicale ale ambulatoriului din structura Spitalului Clinic Coltea''.
''Referitor la criticile care ni se aduc in privinta punctajelor si suma alocata de CAS exista acte de evidenta a serviciilor furnizate care pot fi analizate ca indici de eficienta. Mentionam ca in cadrul contractului de furnizare de servicii medicale incheiat cu CAS suntem incadrati ca fiind unitate sanitara fara personalitate juridica din structura spitalului si reprezentata prin prof. dr. Popescu'', se mai arata in memoriu.
''MS analizeaza, in prezent, toate datele prezentate in memoriu de cadrele medicale de la Ambulatoriul Spitalului Coltea. Masurile si deciziile ce urmeaza a fi luate vor fi date publicitatii'', ne-au declarat surse oficiale din minister.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.