Fierbere mare la Politia Capitalei. Dupa ce la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR)
a fost numit un nou sef, se pare ca vantul schimbarii bate si in Politia Capitalei. Urmatoarea "mutare" il vizeaza, cu siguranta, pe chestorul Mari
Fierbere mare la Politia Capitalei. Dupa ce la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR)
a fost numit un nou sef, se pare ca vantul schimbarii bate si in Politia Capitalei. Urmatoarea "mutare" il vizeaza, cu siguranta, pe chestorul Marian Tutilescu.
Cu toate ca exista voci care dau ca sigura ramanerea acestuia la sefia Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), exista surse care afirma insa ca va fi inlocuit. Mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor il vizeaza pentru acest fotoliu pe nimeni altul decat seful IPJ Arges, chestorul Ion Stoica. Numirea acestuia este, intr-adevar, o surpriza, avand in vedere ce responsabilitati il asteapta. Este interesant faptul cat de eficient va putea sa gestioneze chestorul Stoica infractionalitatea din Bucuresti. Dintre cei trei adjuncti care exista in prezent la Politia Capitalei, doar comisarul Lucian Guran va fi pastrat in functie. Ceilalti doi comisari, Petre Toba si Aurel Smochina, vor ajunge, afirma aceleasi surse, la conducerea Sectoarelor de Politie 2 si 3 din Capitala. Principiul rotirii cadrelor nu prea ar functiona in acest caz. Cel putin teoretic pare imposibila numirea chestorului Iosif Panduru, actualul sef al Politiei Sectorului 2, ca adjunct al sefului DGPMB. Scandalul in care a fost implicat fiul sau, acuzat de contrabanda cu cafea, il depuncteaza insa din start pe chestorul Panduru. Cealalta persoana vehiculata pentru postul de adjunct este comisarul Marian Tiganus, in prezent seful Politiei Sectorului 3.

Se asteapta secretarii de stat
Nici la IGPR situatia nu este prea limpede. La aproape doua saptamani de la instalarea chestorului Dan Fatuloiu la sefia IGPR, locurile adjunctilor acestuia sunt inca vacante. Chestorul Stefan Iancu ramane in schema, dar colegul sau, Nelu Pop, nu mai este dorit in aceasta functie. Astfel, in locul acestuia si al lui Gelu Drajneanu (plecat de putina vreme), surse autorizate spun ca vor fi adusi Mihai Stancu, de la Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei, si I. Nita. La nivelul conducerii Ministerului Administratiei si Internelor inca nu s-a decis numirea celorlalti doi secretari de stat.
Doar chestorul Anghel Andreescu si-a luat in primire noile atributii. Surse autorizate ne-au precizat ca celelalte doua persoane care vor fi numite nu fac parte din structuri militare.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.