Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a inceput urmarirea penala impotriva reprezentantului
REGIONAL MEDIA Craiova, Iancu Craciunoiu, care a semnat cu Prefectura Gorj contractul pentru tiparirea buletinelor de vot.
De asemenea, a fost
Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a inceput urmarirea penala impotriva reprezentantului
REGIONAL MEDIA Craiova, Iancu Craciunoiu, care a semnat cu Prefectura Gorj contractul pentru tiparirea buletinelor de vot.
De asemenea, a fost declansata urmarirea penala impotriva membrilor comisiei din Prefectura Gorj, care au selectat firma REGIONAL MEDIA, in vederea tiparirii buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare si prezidentiale.
Conform sefului Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, reprezentantul REGIONAL MEDIA, a carui semnatura apare in contract, este urmarit penal pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals in declaratii. Urmariti penal pentru abuz in serviciu si fals mai sunt si Sorin Arjoca, director in Prefectura si presedinte al comisiei care a selectat oferta REGIONAL MEDIA Craiova, Marius Vlaicu, fost subprefect de Gorj, care a semnat pentru prefect, precum si Floarea Ionescu, sefa Compartimentului Contabilitate. Ultimii doi au fost membri ai comisiei.
Oferta continea date diferite fata de contract
La data la care a avut loc selectia de oferte, comisia din cadrul Prefecturii avea obligatia sa verifice autenticitatea si legalitatea documentelor aflate la dosarele depuse.
Acest lucru nu s-a intamplat, iar contractul pentru tiparirea buletinelor de vot a fost incheiat cu o firma care nu mai exista, fiind radiata de la Registrul Comertului.
In plus, in contract, reprezentantii Prefecturii Gorj au notat in mod eronat numarul de inregistrare al unei alte firme si nu pe cel al REGIONAL MEDIA Craiova, care oricum nu mai era valabil.
Aceasta, din cauza ca, in urma fuziunii REGIONAL MEDIA cu o alta firma, noua societate a pastrat vechiul nume, dar a pastrat numarul de inregistrare de la Registrul Comertului al firmei absorbite.
La data respectiva Prefectura Gorj a sesizat gafa si a incercat sa anuleze in instanta contractul, insa juristii Prefecturii - slab pregatiti - au pierdut procesul cu REGIONAL MEDIA.
Ulterior, procesul s-a mutat pe rolul Curtii de Apel din Craiova.
Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a demarat, la sfarsitul anului 2004, o ancheta, iar saptamana trecuta a declansat si urmarirea penala impotriva celor implicati, dupa cum a precizat Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.