Stoica: "Ne scremem mintea sa gasim o solutie"
Secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica a declarat, ieri, ca se cauta solutii pentru rezolvarea crizei de la lotul national feminin de gimnastica, dupa demisia antrenorilor Octavian

Stoica: "Ne scremem mintea sa gasim o solutie"
Secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica a declarat, ieri, ca se cauta solutii pentru rezolvarea crizei de la lotul national feminin de gimnastica, dupa demisia antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang.
"Ne scremem mintea sa gasim o solutie. Avem obligatia de a face caruta sa mearga in continuare. Criza este si asa grava.
Noi mai asteptam o zi, poate doua, sa vedem daca demisia celor doi este reala, nici eu nu stiu cum sa mai spun. Incercam sa mai avem o discutie cu cei doi, poate ii convingem sa revina", a declarat Adrian Stoica.
Intrebat daca unul dintre posibilii succesori ar putea fi antrenorul Catalinei Ponor, Matei Stanei, Stoica a spus: "Probabil ca o fi fost rostit si numele lui Stanei. Conducerea Federatiei nu a avut o intrevedere cu domnul Stanei, in cadrul careia sa se discute preluarea functiei de antrenor. M-am intalnit cu domnul Stanei la Gala Sportului, dar nu pentru a-i propune postul de antrenor", a mai spus Stoica.

Tariceanu spera intr-o revenire a celor doi
Primul-ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca demisia lui Octavian Belu si a Marianei Bitang este o pierdere pentru sportul romanesc.
"Pentru sportul romanesc si pentru gimnastica este, intr-adevar, o pierdere. Cred ca rolul autoritatilor sportive, al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Agentiei Nationale pentru Sport este sa-i faca sa revina asupra demisiei", a mai spus Tariceanu.

Andreea Raducan: "Sper ca gimnastica romaneasca sa mearga mai departe"
Fosta gimnasta Andreea Raducan a declarat, la Gala Sportului Romanesc de la Opera Romana, ca nu trebuie sa se dramatizeze si sa se faca un capat de tara pe marginea demisiei antrenorilor lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang.
"Sper ca gimnastica romaneasca sa mearga mai departe. Daca asa au hotarat, trebuie sa le respectam decizia", a mai spus Andreea Raducan, care s-a retras din activitatea competitionala dupa ce a fost implicata intr-un scandal de dopaj la Jocurile Olimpice de la Sydney, in anul 2000.

Mihai Leu: "Este normal sa imparti castigul cu antrenorii"
Fostul campion mondial la box, Mihai Leu, a declarat ca toti sportivii de performanta le dadeau antrenorilor o parte din castigurile obtinute in cadrul competitiilor la care participau. "In timpul in care am practicat sportul de performanta, le dadeam managerilor si antrenorilor 35 la suta din castigurile pe care
le-am obtinut", a afirmat Mihai Leu, ca reactie la demisia antrenorilor lotului national feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang.
Octavian Belu a recunoscut, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, ca a primit bani de la fosta gimnasta Oana Petrovschi, precizand ca suma i-a fost data potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competitii private unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori. "Mi se pare firesc sa se intample astfel. Eu consider ca avem de-a face cu o echipa sportiv-antrenor, deci castigurile trebuie impartite", a spus Leu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.