Confirmand previziunile brokerilor, piata de capital a intrat, ieri, pe un trend pozitiv, toti cei trei indici avand variatii pozitive. Cea mai mare crestere, de 3,40 la suta, a apartinut indicelui BET-FI, care a depasit pragul de 24.000 de puncte, a
Confirmand previziunile brokerilor, piata de capital a intrat, ieri, pe un trend pozitiv, toti cei trei indici avand variatii pozitive. Cea mai mare crestere, de 3,40 la suta, a apartinut indicelui BET-FI, care a depasit pragul de 24.000 de puncte, atingand un nou maxim istoric de 24.217,66 puncte. Lichiditatea a fost ieri modesta, valoarea tranzactiilor cifrandu-se la 281,2 miliarde lei.
La nivelul cursurilor de tranzactionare, actiunile Chimopar isi continua tendinta de crestere, apreciindu-se cu 14,86 la suta, pana la 20.100 lei, insa pe fondul unei lichiditati foarte scazute. Este si cazul unui alt emitent cu o crestere buna a cursului, dar cu tranzactii de valoare redusa, Cost Targoviste. Cotatia finala a acestei societati a fost de 9.800 lei, cu un plus de 13,95 la suta. Pe segmentul SIF-urilor, cel mai dinamic al sedintei de ieri, SIF Moldova a cunoscut cea mai mare crestere, de 6,67 la suta, ultima cotatie fiind de 10.400 lei pe actiune.
De consemnat, la polul opus, scaderea semnificativa a titlurilor Petrolexportimport, de 9,14 la suta, pana la 1.799.000 lei.
SIF Oltenia a fost cel mai tranzactionat emitent in sedinta de ieri, realizand un rulaj de 50,4 miliarde lei. Valoarea tranzactiilor cu actiunile Banca Transilvania a depasit 41 miliarde lei, lucru care a determinat si o crestere a cursului la 12.400 lei.

Investitorii nu ar trebui sa vanda inainte de anuntarea rezultatelor financiare preliminate
Legat de instabilitatea pietei de capital care deruteaza investitorii, confruntati cu scaderi sau cu cresteri bruste ale Bursei, analistul Mihai Piscan, de la SSIF Intercapital Invest, recomanda asteptarea rezultatelor financiare preliminate si vinderea actiunilor acelor emitenti ale caror rezultate financiare nu mai justifica cotatia.
"Nu cred ca ar trebui sa ne fie teama de corectii negative majore pe termen lung, piata autohtona cred ca isi va mentine per ansamblu pozitia bullish cel putin 1-2 ani, insotita, bineinteles, si de oscilatiile negative de rigoare", continua acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.