Inscrierile in cazierul fiscal al firmelor vor viza numai datele privind sanctiunile ramase definitive si irevocabile, iar certificatele nu vor mai contine informatii privind masurile de executare silita, potrivit unei ordonante aprobate recent de Gu
Inscrierile in cazierul fiscal al firmelor vor viza numai datele privind sanctiunile ramase definitive si irevocabile, iar certificatele nu vor mai contine informatii privind masurile de executare silita, potrivit unei ordonante aprobate recent de Guvern privind reglementarea unor masuri financiare.
In consecinta, actul normativ abroga prevederea potrivit careia Ministerul Finantelor Publice trebuia sa organizeze o evidenta separata pentru urmarirea derularii fazelor procedurale prevazute de lege. O alta modificare se refera la faptul ca persoanele fizice si asociatiile familiale care desfasoara activitati independente vor plati pentru eliberarea cazierului fiscal, necesar inregistrarii in Registrul Comertului, o taxa de 50.000 de lei.
Cazierul fiscal reprezinta evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, fiscale si vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscala.
Acest tip de evidenta a fost introdus in anul 2001, pentru a preveni si combate evaziunea fiscala, precum si pentru a facilita administrarea impozitelor si taxelor prin identificarea contribuabililor cu risc fiscal ridicat.
Singura interdictie prevazuta de lege este interzicerea infiintarii societatilor respective, in cazul in care asociatii, actionarii sau reprezentantii acestora sunt inregistrati in cazierul fiscal cu fapte de natura penala.
Evidenta este organizata de Ministerul Finantelor Publice la nivel central si la nivelul directiilor generale ale Finantelor Publice judetene si a municipiului Bucuresti, in format electronic.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.