Adrian Nastase si Ion Iliescu par sa fi ajuns la un numitor comun. Dupa saptamani intregi in care s-au chinuit cat au putut mai tare sa-si arate ca unul este mai puternic decat celalalt, intr-un final s-a decis. Ion Iliescu va prelua, la congresul di
Adrian Nastase si Ion Iliescu par sa fi ajuns la un numitor comun. Dupa saptamani intregi in care s-au chinuit cat au putut mai tare sa-si arate ca unul este mai puternic decat celalalt, intr-un final s-a decis. Ion Iliescu va prelua, la congresul din 3 aprilie a.c., functia suprema din partid, secundat fiind de Adrian Nastase, ca presedinte executiv. La sedinta Delegatiei Permanente, desfasurata luni seara si finalizata la ore tarzii din noapte, s-a decis ca Adrian Nastase si Ion Iliescu sa candideze "impreuna" pentru conducerea Partidului Social Democrat. Potrivit unor surse din partid, "a candida impreuna" nu inseamna ca cei doi lideri se vor bate pentru aceeasi functie, cea de presedinte de partid, ci vor merge pe ideea de echipa de conducere. Adica Ion Iliescu presedinte PSD si Adrian Nastase presedinte executiv. Este aceeasi formula care a existat si pana in anul 2000, doar ca atunci Adrian Nastase avea o functie denumita altfel: prim-vicepresedinte. "in momentul de fata nu discutam despre presedintia partidului, ci despre conducerea partidului", a spus presedintele PSD, Adrian Nastase. Practic, potrivit acelorasi surse din partid, Ion Iliescu a gasit formula "magulitoare" la adresa lui Nastase, de a-l debarca de la sefia partidului, dar dandu-i posibilitatea de a ramane in fruntea bucatelor. Fostul sef al statului ne-a declarat ieri, inainte de sedinta de grup de la Senat, ca la Birou Executiv al partidului, ce se va desfasura miercurea viitoare, se vor vedea "liniile reformatoare ale partidului", linii pe care insusi Ion Iliescu le va trasa. Aflat pe pozitii de forta in partid, sustinut de cele mai multe organizatii teritoriale, Ion Iliescu isi permite sa faca si glumite pe seama posibilei sale candidaturi la sefia partidului. intrebat luni seara daca este interesat de presedintia PSD, Ion Iliescu a declarat: "Eu pot sa fiu si membru simplu de partid. Autoritatea, dupa mine, nu tine de functii, de titluri sau de grade, ci de ceea ce reprezinta fiecare in parte. Nu ne intereseaza acum aceasta tema", a subliniat el. Mai mult, ieri seara, la ora inchiderii editiei, urma sa aiba loc la organizatia PSD Bucuresti o sedinta in care Ion Iliescu devenea nominalizatul echipei lui Dan Ion Popescu la sefia partidului. La fel cum s-a intamplat saptamana trecuta la sedinta desfasurata la PSD sector 1.
Interesant este ca la momentul in care l-am intrebat cum comenteaza decizia organizatiei conduse de Dan Ion Popescu, fostul sef al statului a replicat: "Asta-seara (ieri seara n.r.) la PSD Bucuresti? Nu stiam nimic! Eu am sedinta de plen. Chiar nu stiu", ne-a mai declarat Ion Iliescu.
Trebuie spus ca Ion Iliescu mai are o problema, calmarea lui Dan Ion Popescu si Miron Mitrea, cei doi lideri care nu vor sa accepte ca Adrian Nastase sa ramana in conducerea partidului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.