Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat, ieri, prelungirea pana la 16 februarie a termenului de suspendare a dispunerii de masuri care prevedea ca toate operatiunile de vanzare de actiuni de pe piata de capital sa fie efectuate numai in baz
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat, ieri, prelungirea pana la 16 februarie a termenului de suspendare a dispunerii de masuri care prevedea ca toate operatiunile de vanzare de actiuni de pe piata de capital sa fie efectuate numai in baza extraselor de cont de la registrele de actiuni. CNVM amanase, intr-o prima faza, obligativitatea vanzarii de actiuni pe baza extrasului de cont, urmand sa emita unele precizari suplimentare privind punerea in aplicare a dispunerii de masuri din 21 ianuarie, dupa consultarea reprezentantilor pietei de capital. Operatorii de pe piata de capital au criticat masura CNVM, sustinand ca va bloca majoritatea tranzactiilor de vanzare de actiuni, deoarece obtinerea unui extras de cont dureaza pana la cinci zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.