Octavian Belu si Mariana Bitang au demisionat. Fapt implinit! Un capat de drum care indeamna la reflectie. Daca cei doi ar fi fost niste prosti, daca n-ar fi facut nota discordanta cu mediul inconjurator si majoritar, evenimentul ar fi fost asezat di
Octavian Belu si Mariana Bitang au demisionat. Fapt implinit! Un capat de drum care indeamna la reflectie. Daca cei doi ar fi fost niste prosti, daca n-ar fi facut nota discordanta cu mediul inconjurator si majoritar, evenimentul ar fi fost asezat discret intr-un colt al nebagarii de seama. Dar n-a fost sa fie asa. Belu si Bitang nu mai reprezinta doar simple repere de identificare a persoanei.
Numele acestor meseriasi au devenit deja pecetea de marca a redutabilei scoli romanesti de gimnastica. Si atunci, pe buna dreptate, ne simtim datori sa descifram care este suportul sarguintei neghioabe a bipezilor care au uneltit impotriva lui Octavian Belu si, implicit, a Marianei Bitang.
Cei lenesi in gandire pot lua de buna varianta loviturii de gratie a procesului intentat de Oana Petrovschi fostilor sai antrenori. Este acesta un hap pe care nu-l pot inghiti. Nu pot accepta nici ideea ca Belu a "dijmuit" (formula imprumutata de la un coleg de breasla) recompensele materiale ale sportivelor sale, ca s-a infruptat din foloase necuvenite.
Premiile respective au reprezentat rasplata unui efort comun, cota de 30 la suta perceputa de antrenor situandu-se, in opinia mea, sub aportul tehnicianului la reusita sportivului. Mai mult, Belu n-a bagat mana in buzunarul nimanui. A primit acei bani ca urmare a unei intelegeri intre parti care, in lumea civilizata, are valoare de lege.
Tot in lumea unde capitalul defineste societatea, un principiu de baza este acela ca profitul este impartit (aproximativ) echitabil intre realizatorii acestuia. Dincolo de aceste observatii nu se situeaza decat necuviinta.
Piata mondenitatilor de cartier a fost alimentata si cu stirea conform careia Belu si Bitang ar fi pus-o de-o relatie amoroasa. Sa fim seriosi! Numai cei caracterizati de reflexul Pavlov la miasme de lenjerie intima pot sa se rasfete cu astfel de ingrediente. Peste toate nimicniciile troneaza o certitudine paguboasa.
Octavian Belu a demisionat iar Mariana Bitang, firesc, il urmeaza. "Debarcarea" lor are aparenta unui succes al conspiratorilor. Nici vorba! Succesul ramine al celor care si-au probat valoarea in arena. Regizorii "daciadelor", cei care au complotat impotriva lui Belu si Bitang, au invins doar gimnastica romaneasca.
Ne vom da seama de aceste adevaruri atunci cand cei doi tehnicieni vor pregati adversarele Romaniei la marile competitii internationale. Si, pentru a nu ne afunda in deznadejde, incerc sa avansez o propunere. De ce n-ar incerca "executivii" nostri sa forteze revenirea lui Octavian Belu si a Marianei Bitang la schimb cu debarcarea conspiratorilor?

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.