Apropierea momentului in care se va decide conducerea PNL - Congresul de la sfarsitul acestei saptamani - tulbura, din nou,
apele in jurul partidului aflat acum la guvernare. Premierul Calin Popescu Tariceanu, deocamdata singurul care si-a an
Apropierea momentului in care se va decide conducerea PNL - Congresul de la sfarsitul acestei saptamani - tulbura, din nou,
apele in jurul partidului aflat acum la guvernare. Premierul Calin Popescu Tariceanu, deocamdata singurul care si-a anuntat decizia de a se inscrie in cursa interna,
a inceput deja sa-si atraga critici din interiorul formatiunii.
Prima "palma" pe obraz i-a fost aplicata, ieri, chiar de catre fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, desi acesta anuntase public, in urma cu ceva vreme, ca il sprijina pe primul-ministru. Stoica vorbeste, intr-o scrisoare deschisa catre liberali, despre dorinta lui Tariceanu de a obtine puterea absoluta in partid si posibilitatea de a-l controla de la Palatul Victoria.
"Problemele politice ale lui Calin Popescu Tariceanu sunt prea presante, iar dorinta sa de a se afla intr-o pozitie de putere personala absoluta este prea evidenta", a declarat fostul sef al PNL, adaugand ca si-a formulat aceasta opinie pe baza unor constatari. "Am constatat ca, pe de o parte, cursa lui Tariceanu pentru sefia PNL a inceput inainte de campania electorala. Acum, proiectul sau de statut asigura premierului o conducere a PNL fara cooperarea cu multi lideri ai partidului", a mai spus Valeriu Stoica. El a spus ca echipa de conducere propusa de premier este doar un "instrument politic al acestuia" pentru a conduce PNL. "Daca aceasta varianta va duce partidul pe o cale gresita, Tariceanu va trebui sa-si asume raspunderea", a avertizat Stoica.
El a mai spus ca la Congres va milita impotriva statutului propus de Tariceanu, pentru ca acest document creeaza premisele transferului "spiritului de gasca si al baroniadei din PSD, in PNL".
Fostul presedinte al formatiunii a spus ca, in cazul in care Congresul va adopta statutul propus de Tariceanu, el va lua act de aceasta decizie, dar o va considera ca pe o asumare de "putere absoluta" in partid, de catre noua conducere.
La prima vedere, gestul lui Valeriu Stoica poate parea surprinzator, intrucat el a fost unul dintre primii care si-au anuntat sprijinul pentru Tariceanu. Nu trebuie uitat insa faptul ca fostul lider liberal este initiatorul proiectu-
lui de fuziune dintre PNL si PD, proiect pe care si l-ar fi dorit asumat la Congres chiar de catre Calin Popescu Tariceanu. Cum acesta nu a facut publica o asemenea intentie, criticile lansate de Valeriu Stoica pot fi interpretate drept un avertisment adresat premierului, care se poate lovi de o opozitie consistenta din partea unor membri ai partidului "sensibili" la vorbele "eminentei cenusii" din PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.