Guvernul german a aprobat, la inceputul lunii noiembrie 2004, o ordonanta care simplifica accesul pe piata muncii al strainilor care muncesc sau traiesc deja in Germania. Ordonanta, care nu a necesitat aprobarea Bundesrat, a intrat in vigoare la 1 ia
Guvernul german a aprobat, la inceputul lunii noiembrie 2004, o ordonanta care simplifica accesul pe piata muncii al strainilor care muncesc sau traiesc deja in Germania. Ordonanta, care nu a necesitat aprobarea Bundesrat, a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2005. Astfel, romanii care au platit timp de trei ani contributii sociale sau locuiesc legal de patru ani in Germania nu se vor mai supune verificarilor in cazul in care vor sa-si gaseasca un loc de munca.
De asemenea, cetatenii romani care pana acum nu aveau acces la piata muncii din Germania vor putea aplica pentru o slujba in cazul in care nu exista un alt cetatean de nationalitate germana care nu si-a exprimat intentia pentru ocuparea acesteia. Si tinerii romani care s-au stabilit in Germania inainte de implinirea a 18 si au studiat aici pot sa-si gaseasca mult mai usor un loc de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.