Banca de Export-Import a Romaniei, Eximbank, a obtinut, anul trecut, un profit brut de 422 miliarde de lei (aproximativ 10,4 milioane de euro), depasind estimarile initiale, care vizau obtinerea unui rezultat brut de circa 10 milioane de euro. Potriv
Banca de Export-Import a Romaniei, Eximbank, a obtinut, anul trecut, un profit brut de 422 miliarde de lei (aproximativ 10,4 milioane de euro), depasind estimarile initiale, care vizau obtinerea unui rezultat brut de circa 10 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al bancii, rata profitului a fost in 2004 de 21,41 la suta. De asemenea, banca a sustinut exporturi in valoare totala de 2,4 miliarde de dolari.
Institutia intentioneaza sa reduca, in perioada urmatoare, termenul de obtinere a garantiilor de export. Acestea vor fi emise direct de catre banca, dupa aprobarea Comitetului Interministerial pentru Garantii si Credite de Comert Exterior. In anul 2005, banca are alocata de la bugetul de stat suma de 3.430 miliarde lei (91,5 milioane euro) pentru stimularea exporturilor si productiei de export. Infiintata in 1992, Eximbank are un capital social de 851,3 miliarde de lei, principalul actionar al bancii fiind statul, cu 87,4 la suta din titluri.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.